Ez a brit kormány legdurvább baklövése a járvány alatt a szakértők szerint 1

Az Egyesült Királyság kormányának eddigi legnagyobb kudarca a koronavírus járvány során az volt, hogy a lockdownokat, legfőképp az elsőt, későn vezették be, olvasható egy szakértők által nemrég készített jelentésben.

Ez a brit kormány legdurvább baklövése a járvány alatt a szakértők szerint 3

A Resolution Foundation azért kiemelte azt is, hogy a pandémiára adott válaszreakcióban volt két fontos és sikeres mozzanat is – az oltóanyag bevezetése, valamint a vállalkozások és alkalmazottak széleskörű támogatása. De az Egyesült Királyság területén bevezetett országos lezárás első évfordulója előtt közzétett jelentés szerint a legnagyobb baklövés a korlátozások túl késői bevezetése volt, ami több ezer ember életébe került és még jobban elmélyítette a gazdasági válságot.

A tanulmány szerint a lockdown januári bevezetésének késleltetése nagyjából egy extra 25 000, a Covid-dal összefüggésbe hozható halálesetet eredményezett Angliában ahhoz képest, mintha a korlátozásokat már korábban, december, január környékén életbe léptették volna, hogy a halálesetek számát ezzel is csökkentsék.

A későn bevezetett korlátozásoknak aztán pont a késés miatt szigorúbbaknak és tartósabbaknak kellett lenniük, ami azt jelenti, hogy emiatt az Egyesült Királyságban élőknek az elmúlt év során az egyik legszigorúbb intézkedéseket és azok következményeit kellett megtapasztalnia. A kutatás szerint pont ezért van az, hogy az Egyesült Királyság szenvedte el a koronavírus járvány alatt az egyik leghevesebb gazdasági válságot a világ országai közül.

A 340 milliárd fontnyi a járvánnyal és a válsággal kapcsolatos kiadásokból a jelentés szerint mintegy 186 milliárd font volt, ami kifejezetten a háztartások támogatásához kapcsolódott. Ez az Egyesült Királyságban összesen háztartásonként körülbelül 6700 fontot jelent. Ez a támogatás azt jelentette, hogy a háztartások átlagos jövedelme változatlanok maradhattak, és csökkent a fizetésképtelenség, annak ellenére, hogy a gazdaság az elmúlt 300 év legnagyobb mértékű csökkenését élte át.

De a jelentésben sajnos az is le van írva, hogy míg az összes megtakarítás országos szinten nőtt a válság során, a legszegényebb háztartások megtakarításai szinte teljesen „megsemmisültek”, és az adósságaik pedig jelentősen nőttek, nem pedig csökkentek.

A vakcina bevezetése és a gazdasági támogatások kapcsán Mike Brewer, a Resolution Foundation vezető közgazdásza elmondta: „Mindkettőnél egyértelműen kifizetődött a merész stratégia és a korai reagálás.Ezzel szemben a lockdown bevezetésénél a félénk és lassú reakció katasztrófához vezetett és valószínűleg sok ezer egyébként elkerülhető halált okozott.”

„Ezenkívül a korlátozások bevezetésének késedelme azt jelentette, hogy szigorúbbaknak és tartósabbaknak kellett lenniük, mint más országokban, ezáltal még tovább súlyosbítva a gazdasági károkat. A Covid-19 járvány mindenkit rosszul érintett, de az alacsonyabb jövedelmű családok élete és megélhetése aránylag sokkal nagyobb károkat szenvedett. Ezt nem szabad elfelejteni, amikor a pandémiát követően Nagy-Britannia újjáépítése megkezdődik.”

Az Egyesült Királyság kormányának egyik szóvivője a téma kapcsán azt reagálta, hogy: „A pandémia során az NHS védelmére és az életek mentésére összpontosítottunk, és mindig statisztikai adatok és tudományos tanácsok vezéreltek minket. Decemberben, amint tudomásunkra jutott, hogy az új változat lényegesen gyorsabban terjed, mint a többi törzs, gyorsan és határozottan léptünk fel a szigorúbb intézkedések bevezetését illetően.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után