Európa legnagyobb vidámparkja épülhet meg Angliában, Londontól nem messze, több száz millió fontból 1

Európa legnagyobb vidámparkja épülhet meg Angliában, ami több mint 50 000 000 000 font gazdasági haszonnal járhat az Egyesült Királyság számára. A tervezett bedfordi vidámpark az év 365 napján nyitva lenne, és a Bedfordban 2023 augusztusában 213 millió fontért vásárolt telken épülhetne fel.

Európa legnagyobb vidámparkja épülhet meg Angliában, Londontól nem messze, több száz millió fontból 3

A helyszín 15 percnyi kocsikázásra fekszik Bedford városközpontjától, és közel van a Kempston Hardwick vasútállomáshoz illetve a lutoni repülőtérhez. A Sky anyavállalatának, a Comcastnak a tulajdonában lévő Universal Destinations and Experiences nemrégiben bejelentette, hogy Európa legnagyobb vidámparkját tervezi megépíteni, amelynek területén egy 500 szobás szálloda és étterem is helyet kapna.

A telek korábban téglagyár volt, a 2021-es lebontása után eredetileg 1000 új lakás felépítésére szánták a területet. Az Egyesült Királyság lakosságának több mint fele kevesebb, mint két órányira él a helyszíntől, és mindössze 45 percnyire van Londontól.

A vidámparkból, a teremtett munkahelyek által és az egyéb közvetett módokon termelt pénz várhatóan meghaladja majd az 50 milliárd fontot. A becslések szerint 35,1 milliárd fontot az építkezés időszakában és a működés első 20 évében, és 14 milliárd fontot termelhet adók formájában ugyanezen időszak alatt. Az építkezés ideje alatt több mint 20 000 munkahely jöhet létre.

Európa legnagyobb vidámparkja épülhet meg Angliában, Londontól nem messze, több száz millió fontból 4

Az új vidámpark megépítése nagyjából hat évig tartana, de Page Thompson, a Comcast új vállalkozásokért felelős elnöke azt mondta: „Elmondhatom, hogy ez egy világszínvonalú park lesz, minden olyan élménnyel, amit az emberek imádni fognak a legnépszerűbb filmek, videojátékok és történetek, alapján amelyeket az emberek évtizedek óta élveznek.”

„Az elmúlt évtizedben Európa-szerte és az Egyesült Királyságban is kerestünk a megépítésére alkalmas helyszíneket, és úgy gondoljuk, hogy ez a legjobb hely, amit valaha láttunk.”

Bedford polgármestere, Tom Wootton tavaly decemberben a BBC-nek azt mondta: „Természetesen pozitív hír egy ilyen jelentős üzleti beruházás, ennek ellenére még nagyon korai szakaszban járunk, és sok részlet kidolgozására van szükség a döntések meghozatala előtt. Nagyon várjuk és izgatottak vagyunk a Universal érdeklődése és a projektben rejlő hatalmas potenciál kapcsán.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után