Végre itt a nyár, sok helyen már 30C-ot is mértek Angliában, a Met Office pedig közölte, meddig tart ez a jó idő 1

A Nagy-Britanniában élők közül rengetegen ma az év eddigi legforróbb napjára számíthatnak, miközben a hőmérséklet sok helyen továbbra is a “hőhullám tartományban” mozog.

Végre itt a nyár, sok helyen már 30C-ot is mértek Angliában, a Met Office pedig közölte, meddig tart ez a jó idő 3

A brit meteorológiai intézet szerint kedden volt a legmelegebb a hőmérséklet tavaly szeptember óta, a Surrey területén lévő Chertseyben ugyanis 30 fokos csúcshőmérsékletet mértek. Az előrejelzések szerint szerdán egyes területeken még ennél is melegebb lehet, és délkeleten a hőmérséklet elérheti akár a 31 fokot is.

Azonban az ország számos más területén is 25 fok körüli hőmérséklet várható, így végre szinte mindenhol élvezhetik az emberek a meleg, nyárias időt. Mark Sidaway, a meteorológiai hivatal egyik meteorológusa azt mondta: „Egyes területeken, főleg Közép- és Kelet-Angliában, a hőhullám kritériumait meghaladó hőmérsékletek várhatók.”

Az Egyesült Királyság nagy részén továbbra is meleg időjárás várható, ami folytatódik egész szerdán. Anglia északkeleti részén előfordulhat egy-egy kisebb zápor, de a legtöbb régióban száraz lesz az idő, „sok napsütéssel” – közölte a meteorológiai szolgálat.

Mindazonáltal a következő napokban valamelyest hűvösebb lesz a hőmérséklet, és pénteken már csak 21°C-os csúcsra számítunk, azonban utána egy kicsit újra felmelegszik az idő a hétvégére – szombaton 24°C, vasárnap pedig 23°C körüli hőmérsékletek várhatók.

Végre itt a nyár, sok helyen már 30C-ot is mértek Angliában, a Met Office pedig közölte, meddig tart ez a jó idő 4

Mark Sidawa, meteorológus a következőket mondta: „Bár bizonyára mindenki nagyon meleg hőmérsékletre számít ezen a héten, sajnos nem lesz végig napsütés és kék ég mindenhol az országban, helyenként felhősebb időre lehet majd számítani a hét második felében.”

„Egyes területeken, főleg Közép- és Kelet-Angliában, a hőhullám kritériumait meghaladó hőmérséklet várható. Ahhoz azonban, hogy hivatalosan „hőhullámként” ismerjék el az időjárási körülményeket, a hőmérsékletet három egymást követő napon kell, hogy meghaladja a kritérium értéket. Noha kellemes melegre számíthatunk, az időjárás ezen a héten nem lesz különösebben kivételesnek vagy szélsőségesnek mondható.”

A hétvégére jósolt száraz, meleg és napos idő megkönnyebbülést jelenthet a Glastonbury Fesztiválra készülőknek, de mindenki másnak is, aki túrázni indul, vagy valamelyik tengerpart felé tervezi venni az irányt.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után