Harry herceg és a királynő megmutatták a színészi képességüket egy vicces videóban, amit az Obama családtól kapott üzenetre szántak válaszul.

invictus

A videó, amelyet a Kensington Palota tweetelt és több ezerszer került már megosztásra, azt mutatja, ahogy a herceg a nagymamájával beszélget az Invictus Games-ről, amikor megszólal Harry telefonja.

Harry herceg: „Üzenet Michelle-től. Mennyire szórakoztató. Szeretnéd, hogy megnézzük?”

„Igen” — válaszolt a királynő.

Aztán, megnézték a videót, amit korábban a Fehér Házból küldtek, amelyen Obama felesége összekulcsolt kézzel áll és mondja komolyan: „Hello, Harry herceg, emlékszel, amikor azt mondtad, hogy tegyük mi is oda, amink van az Invictus Games-en?”

„Vigyázz, mit kívánsz” — figyelmeztetett Obama, mielőtt a biztonsági személyzete bepózolt hátul és azt mondta a kamerának: „bumm”.

„Oh, igazán? Kérlek!” — mondta mosolyogva a királynő.

Ezután, Harry a kamerába nézett és a saját „bumm”-jával és pózával válaszolt.

Ezzel a videóval az idei Invictus Games-t (a legyőzhetetlenek játékát) reklámozzák, amely Harry herceg alapítványa. Az Invictus Games azokat az egykori katonákat támogatja, akik a hazájukért folytatott kiküldetésekben súlyosan megsérültek (megcsonkultak, lebénultak stb.) és nehézségeik vannak a társadalomba való visszailleszkedésben. Ugyanis, előfordul, hogy nem az elért eredményeiknek megfelelő elismeréssel tekintenek rájuk, hanem lenézik őket a fogyatékosságuk miatt.

Ezért, Harry herceg létrehozta az Invictus Games alapítványt, amelynek ötlete egy amerikai élményéből ered. Harry 2013-ban tett USA-beli látogatása után, a Warrior Games-en megfigyelte, hogy a sport ereje mennyire jó hatással volt a résztvevőkre úgy fizikailag, mint pszichológiailag és szociálisan is. Ezután, döntött úgy, hogy létrehozza az alapítványát. A versenyben az egykori, most már sajnos, fogyatékkal élő katonák mérik össze erejüket a versenytársaikkal különböző sportokban.

Az Invictus Games a sérült, egykori szolgálatot teljesítők harci szellemét testesíti meg, megmutatva, milyen teljesítményeket tudnak elérni a sportban a sérüléseik után is. Nem utolsó sorban, a sport a felépülésben is nagy szerepet játszik. Az első ilyen versenyt 2014–ben rendezték Londonban. Ezután, elhatározták, hogy ha lehet, minden évben más országban rendezik majd meg. Az idei helyszín Orlando lesz.   Forrás: www.standard.co.uk, www.invictusgamesfoundation.org

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára