Érik a Boris Johnson elleni szavazás: Már több, mint 100-an a saját pártjának képviselői közül is készen állnak a leváltására 1

A legfrissebb jelentések szerint több mint 100 konzervatív párti képviselő van már, aki a miniszterelnök ellen szavazna a bizalmi szavazáson. Boris Johnson valószínűleg azonban még így is viszonylag jó eséllyel megnyerné a 360 tory képviselő közt lezajló szavazást, de a helyzet jelen állása súlyosan meggyengíti a kormányfő hatalmát.

Érik a Boris Johnson elleni szavazás: Már több, mint 100-an a saját pártjának képviselői közül is készen állnak a leváltására 3

A Downing Street 10 alatt dolgozó stáb is tudja, hogy a miniszterelnök masszívan a „veszélyzónában” van a Sir Graham Bradynek elküldött levelek egyre növekvő száma miatt. Ha az 1922-es bizottság vezetőjénél összesen 54 ilyen levél gyűlik össze, szavazást tartanak Johnson úr jövőjét illetően. Senki sem tudja pontosan, hányan küldték már be eddig, de a jelentések szerint a szavazást indítványozó levelek száma valahol 30 és 50 között lehet.

Egyes nem hivatalos hírforrások szerint pedig azok száma összesen a kormánypárt sorai közt, akik a miniszterelnök ellen szavaznának, amennyiben arra kerülne sor, már meghaladja a százat. Úgy tudni, hogy egyes képviselők visszatartják leveleiket, mert még várnak a megfelelő alkalomra, és nem akarják, hogy túl korán történjen meg a bizalmi szavazás, mert akkor Boris Johnson megússza és hatalmon marad. Tehát csak akkor akarják majd leadni az 54. levelet is, ha tudják, hogy a szavazást nagy eséllyel meg is fogják ellene nyerni.

A tory képviselők állítólag fontolgatják a szabály megváltoztatását, hogy több bizalmatlansági szavazást tegyenek lehetővé, de a jelenlegi szabályok szerint csak 12 havonta egyszer történhet ilyen, vagyis ha a miniszterelnök megnyeri, akkor egy teljes évig védettséget élvez.

A pénteken kezdődő 10 napos parlamenti szünethez közeledve Johnson állítólag úgy véli, elkerülheti a bizalmatlansági szavazást, ha addig, vagyis a héten nem kerül rá sor. 15 tory képviselő már nyilvánosan is felszólította Boris Johnson-t, hogy mondjon le, de közülük se mindenki küldött bizalmatlansági levelet Sir Grahamnek.

A miniszterelnököt közvetlenül körülvevő csapat tagjai közül többen is távozni kényszerültek, amelytől Mr. Johnson állítólag azt reméli, hogy a képviselők körében csillapodik majd az ellenséges hangulat. A hétvégén a miniszterelnök kulcsfontosságú változtatásokat hajtott végre, új vezérkari főnökévé Steve Barclay-t, a Lancaster Hercegség kancellárját, kommunikációs vezetőjévé pedig Guto Harri újságírót és régi szövetségesét nevezte ki.

A miniszterelnök reputációján és a belé vetett hitben a lockdown bulik körüli botrány ütötte a legutóbbi lyukat, méghozzá nem is kicsit! Ráadásul az ügyben már a rendőrség is nyomozást indított, és a Sue Gray által készített belső vizsgálat eredményeit sem hozták még maradéktalanul nyilvánosságra, csak részleteket belőle, így a miniszterelnök helyzete továbbra is meglehetősen bizonytalan, és egyre többen érzik úgy, hogy mennie kellene. Ráadásul a helyzetén az olyan országos szintű problémák se javítanak, mint a megélhetési költségek növekedése, a magas infláció, az adóemelések, vagy épp az energiaszámlák hamarosan esedékes drasztikus emelkedése.

Gavin Barwell azonban, aki Theresa May kabinetfőnökeként szolgált, és jelenleg a Lordok Házában ül azt nyilatkozta, hogy arra aztán senki ne számítson, hogy Johnson majd önként lemond, azt bármi is történjék, nyugodtan elfelejtheti mindenki.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után