Emelkedik a Council Tax, Londonban rengeteg család éves számlája a £2000-ot is el fogja érni 1

Sadiq Khan, London polgármestere nemrég bejelentette, hogy polgármestersége óta a legnagyobb összeggel emeli az önkormányzati adót, vagy más néven a council tax-et.

Emelkedik a Council Tax, Londonban rengeteg család éves számlája a £2000-ot is el fogja érni 3

Szerdán Mr. Khan azt mondta, hogy jövő áprilistól a tervek szerint újabb önkormányzati adóemelés következik a brit fővárosban. Az emelés magában foglalja majd a Khan úr által a múlt héten bejelentett további 20 fontos emelést is a Transport for London pénzügyeinek helyreállítására.

Ez a mostani emelés a tavaly a 2020/21-es adóévre bejelentett növekedésnél is nagyobb. Százalékban kifejezve pedig közel 9% pluszt jelent. A 31,93 GBP-os átlagos emelésből 20 GBP megy majd a tervek szerint a közlekedésre, 10 GBP a rendőrségre és bűnmegelőzésre, valamint 1,93 GBP-t a London Fire Brigade-re, vagyis a tűzoltóságra. Ez azt jelenti, hogy a londoniak összesen további 108 millió fontot fizetnek majd ki önkormányzati adó formájában a Greater London Authority-nek.

A legtöbb londoni háztartás által fizetett teljes éves számla körülbelül 2000 GBP lesz így, amint a helyi önkormányzat hozzáadja a tervezett összeget. A városrészek valószínűleg ezen felül még további körülbelül öt százalékkal emelik majd a számlák végösszegét. Mr. Khan azt mondta, hogy kénytelen volt megemelni a Council tax-ot, mert Londont nem támogatta elegendő mértékben a kormány az utóbbi időben.

A múlt héten a Közlekedési Minisztérium azt közölte, hogy a TfL jelenlegi mentőprogramja – a járvány okozta viteldíj bevételek csökkenést kompenzálandó – februárig folytatódik, de a finanszírozást illetően nem született ennél hosszabb távú megállapodás.

„A világjárvány továbbra is súlyos hatással van London pénzügyeire, és a kormány továbbra sem hajlandó megfelelően finanszírozni közszolgáltatásainkat, különösen a Met Police-t, a Transport for Londont és a London Fire Brigade-et. Nem akarom emelni az önkormányzati adót, de a kormány nem hagy nekünk más választást, ha segíteni akarunk a TfL összeomlásának megakadályozásában, és biztosítani akarjuk, hogy rendőreink és tűzoltóink rendelkezzenek a szükséges erőforrásokkal.” – magyarázta nyilatkozatában a polgármester úr.

Caroline Pidgeon, a londoni közgyűlés lib-dem csoportjának vezetője a következőket mondta a téma kapcsán: „Bár fájdalmas, ez az emelés az adott körülmények között szinte elkerülhetetlennek tűnik. Amikor a közszolgáltatásoknak ennyire szűkös a mozgástere, a polgármester a rendelkezésére álló kevés eszköz egyikét kell, hogy használja, az önkormányzati adó emelését. A valóság azonban sajnos az, hogy ez nem biztosítja a rendőrség, a tűzoltóság és a közlekedési szolgáltatások hosszú távú finanszírozását a fővárosban.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után