1.3 millió GBP-t lopott egy banki alkalmazott a saját bankjából Angliában 1

Rács mögé került az a banki alkalmazott, aki a Virgin Money-nak dolgozott, és sikeresen meglovasított 1.3 millió fontot az ott eltöltött idő alatt. Bár a sikeresség nézőpont kérdése, hisz végül elkapták és most börtönben csücsül.

1.3 millió GBP-t lopott egy banki alkalmazott a saját bankjából Angliában 3

Laura Matthews a lopott pénzen többek közt egy 42 258 GBP értékű BMW-t vásárolt, 26 000 GBP-t költött lovakra, és emellett  nagyjából 38 000 GBP értékben költött mindenféle egyéb termékekre és szolgáltatásokra a PayPal fiókján keresztül. A 32 éves egyedülálló nő, aki a bank pénzügyi osztályán dolgozott, 2013 májusa és 2019 júliusa között úgy tett szert a hatalmas összegre, hogy nemes egyszerűséggel a saját számláira utalta azt át – közölte a Newcastle-i koronabíróság.

Kevin Wardlaw ügyész azt nyilatkozta: „A vádlott meghamisította a feljegyzéseket, hogy elfedje, amit csinált. Papíron minden stimmelt ugyan, valójában azonban a hiányzó összegeket a saját, különböző számláira utalgatta át.”

A bűncselekményekre akkor derült fény, amikor a nő kivett egy kis szabadságot (mert hát fárasztó dolog ennyit összelopni, és hát csak illik is tán elmenni belőle nyaralni egy jót…), és a helyettesítője észrevette az eltéréseket a főkönyvben. A tettes ezt követően feladta magát a rendőrségnek, de csak annyit ismert el, hogy körülbelül 34 000 fontot lopott, amire azt mondta, hogy az adósságainak a törlesztésére kellett.

Wardlaw úr azt mondta a Newcastle-i Koronabíróságnak, hogy: „A vádlott gyakorlatilag nemes egyszerűséggel pénzt utalt át a saját személyes számláira a banktól.” A bíróságon az is kiderült, hogy Matthews 49 különböző tranzakció során utalta át a fent említett több, mint 1 millió fontos összeget négy különböző saját számlájára. A legkisebb utalás 5700 GBP volt, de volt olyan alkalom is, amikor 141 600 GBP-t utalt magának egyetlen gombnyomással.

„A rendőrség pénzügyi nyomozójának kutatásaiból és elemzéseiből egyértelműen kiderül, hogy bármilyen indíttatásból indult is ki a jogsértés eredetileg, az hamar az extravagáns életmód finanszírozásának módjává vált. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a drága autó, vagy épp a lovak, amiket vásárolt…”

A bíróság értesülése szerint a nő által ellopott összes pénz odalett, hogy mindet elköltötte-e, vagy egy részét esetleg elrejtette, arról csak találgatások vannak.

Amikor Matthews tudomást szerzett a róla szóló munkahelyi pletykákról, otthagyta a munkáját, és azonnal feladta magát a rendőrségen. Matthews, bűnösnek vallotta magát a Virgin Money tulajdonát képező 1 309 719,67 GBP ellopásában.

A nő ügyvédje azzal védekezett, hogy Matthews megbánta tettét, és rettenetesen érzi magát miatta, illetve, hogy tartozásai, hitelei voltak, amiket az összegből ki is egyenlített, és hogy nem ruhákra, és utazgatásra meg hotelszobákra szórta a pénzt, hanem annak nagy része a „lovak iránti szeretetére ment el”.

A bíró azt mondta Matthewsnak, hogy „jócskán többet költött, mint amire a becsületesen megszerzett vagyonából telt volna”, és azt mondta neki: „Emellett eltüntetted az egyik vétség nyomait, hogy megismételhesd azt, és ne kapjanak el”… Matthewst a bíróság négy év kilenc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után