Emberek ezrei csak azért sem viselik a maszkot Londonban a tömegközlekedésen 1

A legfrissebb adatok szerint Londonban több ezer ember még mindig nem hajlandó maszkot vagy az arcukat eltakaró dolgot viselni a tömegközlekedési eszközökön.

Emberek ezrei csak azért sem viselik a maszkot Londonban a tömegközlekedésen 3

A Transport for London (TfL) adatai azt mutatják, hogy eddig összesen 137 000 embert állítottak meg városszerte, és szóltak rájuk, hogy csak akkor szállhatnak fel az adott járműre, ha viselnek maszkot, mivel az tavaly nyár óta kötelező. A TfL hozzátette, hogy azon emberek túlnyomó többsége, akikre rá kellett szólni, azért szót fogadott.

De a statisztikák szerint mostanra már volt közel 10 ezer (9800) olyan személy, akiket emiatt nem engedtek felszállni valamilyen járműre, sőt további 2100 embert el kellett távolítani valamilyen tömegközlekedési eszközről, mert nem volt hajlandó betartani ezt a végtelenül egyszerű szabályt.

Emberek ezrei csak azért sem viselik a maszkot Londonban a tömegközlekedésen 4

A vicces az az egészben, hogy a TfL alkalmazottainak rá kell kérdezniük, hogy az illető mentesül-e valami miatt a maszk viselésének kötelezettsége alól, és ha az adott személy azt mondja hogy rá valamilyen okból kifolyólag nem vonatkozik a szabály, akkor el kell hinniük, hogy igazat mond, mert a legtöbb esetben nem feltétlenül tudja az illető ezt bizonyítani.

Siwan Hayward, a Transport for London egyik igazgatója a BBC-nek el is mondta a téma kapcsán, hogy a TfL néhány munkatársa „nagyon frusztrált amiatt, hogy nincs semmiféle követelmény annak igazolása kapcsán, hogy az illető bizonyítsa a mentességét”. Ugyanakkor hozzátette, hogy a „rendszer egész jól működik”, mondván, hogy: „A TfL-nél dolgozó emberek mind nagyon jól ki lettek képezve arra, hogy őszinte válaszadásra késztessék a megkérdezett személyeket.”

Angliában a tömegközlekedésen a szájmaszkok viselése már tavaly június 15 óta kötelező. Akik ezt nem tartják be 200 fontos büntetésre számíthatnak az első alkalommal, amikor fülön csípik őket, és ez az összeg a szabálysértés minden egyes megismétlődésekor duplázódik.   Forrás

Megosztás