Elvették a jogosítványát egy nőnek Angliában, mert a háziorvosa rossz választ pipált be egy űrlapon 1

Megfosztottak jogosítványától egy leendő teherautó-sofőrt, miután a háziorvos rossz négyzetet jelölt be egy űrlapon. Paula Bartle nem vezethetett, miután orvosi rendelője rosszul töltötte ki az egyik nyomtatványt, ami miatt a jogosítványát elvették.

Elvették a jogosítványát egy nőnek Angliában, mert a háziorvosa rossz választ pipált be egy űrlapon 3

Az 53 éves nő épp tehergépjármű-vezetőnek készült, és jelentkezésének részeként egy orvosi vizsgálatot kellett elvégeznie. A cukorbeteg Paulának a jogosítványokat kiadó hivatal megköveteli, hogy vezetés előtt gyakran ellenőrizze a vércukorszintjét, de az orvosok tévesen azt mondták, hogy nem kezelte megfelelően az állapotát.

Most a leendő teherautó-sofőr nem tudja vezetni az autóját sem, és így nem tudja folytatni a vezetési leckéket sem, hogy kamionsofőr lehessen. Paula, aki a Durham területén található Bowburnben él, így nyilatkozott: „Épp teherautósofőrnek készülök, és egy orvosi nyomtatványt kellett kérnem az orvosoktól, hogy megkapjam az ideiglenes engedélyemet.”

„Odaadtam az űrlapot az orvosaimnak, és megkértem őket, hogy mutassák meg, mielőtt elküldik a DVLA-nak, mert korábban is hibáztak már. Aztán amikor a következő pénteken (MÁRC. 31.) hazaértem, miután egész nap dolgoztam, egy levél várt rám otthon a DVLA-tól, miszerint megszüntették a teherautóvezetési-engedély kérelmemet, és bevonják a jogosítványomat.”

A hatóság által Paulának küldött levél szerint az általuk kapott orvosi információk azt mutatták, hogy jelenleg nem méri meg a vércukorszintjét naponta kétszer, vagy a vezetés szempontjából releváns időpontokban, és emiatt „nem szabad vezetnie”.

Az egykori pénzügyi alkalmazott hozzátette: „Cukorbetegségem van, és vezetés előtt vércukorszint-vizsgálatot kell végeznem, de az orvosok azt mondták, hogy nem csinálok tesztet ilyenkor. Tudják, hogy csinálok pedig, mert kórházba megyek kivizsgálásra rendszeresen, és ott mindig ellenőrzik ezeket a dolgokat. Zokogva mentem be a rendelőbe. Ők nem is látják át, hogy ez milyen komoly hatással van rám.”

„Nincs családom, aki segíthetne, így elvesztem az autó nélkül. A szupermarketbe is a szomszédommal kellett mennem, és általában kiviszem a kutyákat a tengerpartra a húsvéti hétvégén, de most ezt sem lehet, mert nem mehetek kocsival sehova.”

Miután kapcsolatba lépett orvosa rendelőjével, a Bowburn Medical Grouppal, elismerték, hogy Paula orvosi nyomtatványán hibásan jelöltek be egy négyzetet.

A rendelő által a DVLA-nak küldött levélben ez állt: „Úgy tűnik, az egyik háziorvos kolléganőm hibásan pipált be néhány négyzetet [Paula] űrlapján.”

Paula januárban kezdte el a nehéz tehergépjármű tanfolyamát, és csak egy bizonyos ideje van annak befejezésére.

„Eddig nagyon élveztem a tanfolyamot. Sokat tanultam már, és nem akarom feladni. – mondta Paula.

A DVLA szóvivője így reagált: „A biztonság mindig az első számú szempont számunkra. Ezért a jogosítványkérelmek részeként felmérjük az egészségügyi állapotokat, hogy mindenki biztonságosan tudjon vezetni. Ha tudomásunkra jut, hogy helytelen információkat adtak meg, vagy ha további bizonyítékok támasztják alá, hogy a sofőr megfelel a jogosítvány megszerzéséhez szükséges egészségügyi követelményeknek, mérlegeljük az engedély újbóli kiadását.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után