Eltűnt, és valószínűleg tengerbe zuhant egy utasszállító repülő 62 utassal a fedélzetén 1

Egy Boeing 737 típusú utasszállító repülőgép, amelynek fedélzetén több mint 60 ember tartózkodott, röviddel az indonéz fővárosból, Jakartából való felszállás után elvesztette a kapcsolatot a légi irányítással.

Eltűnt, és valószínűleg tengerbe zuhant egy utasszállító repülő 62 utassal a fedélzetén 3

Adita Irawati, az indonéz közlekedési minisztérium szóvivője azt nyilatkozta az incidens kapcsán, hogy a Boeing 737-500-as gép körülbelül 13:56-kor kellett volna, hogy felszálljon Jakartából, azonban erre valami miatt csak 14:36-kor került sor. A gép alig néhány percre rá, 14: 40-kor veszítette el a kapcsolatot az irányítótoronnyal.

A légitársaság közleménye szerint a gép a nagyjából 90 perces repülőút legelején tartott Jakartából Pontianakba, az indonéziai Borneo szigetén található Nyugat-Kalimantan tartomány fővárosába. A fedélzeten összesen 56 utas és egy hat tagot számláló személyzet tartózkodott. A Flight24 weboldal adatai szerint a repülőgép kevesebb, mint 60 másodperc alatt kb. 10 000 lábat zuhant, amikor épp a Jáva-tenger fölött repült el, nagyjából négy perccel azután, hogy felszállt a Soekarno – Hatta nemzetközi repülőtérről.

Eltűnt, és valószínűleg tengerbe zuhant egy utasszállító repülő 62 utassal a fedélzetén 4

Egy halász, aki hajójával arrafelé halászott a gép eltűnése idején, azt állítja, hogy a gép a hajója közelében zuhant le a Jáva-tengeren, a Reuters hírügynökségnek azt is elmondta, hogy két kollégájával repülőgép törmeléket és üzemanyagot láttak a hajójuk közelében, és hogy a gép kb. 30 méterre tőlük csapódott a vízbe. Azt mondták először azt hitték valami bomba robbant.

„Azt hittük, hogy valami bomba vagy szökőár, mivel a robbanás után láttuk a nagy hullámot. Nagyon esett az eső, és rossz idő volt. Nehéz volt tisztán látni mi történt. De láttunk egy nagy hullámot a hangok után. Nagyon megijedtünk. Aztán láttuk a repülőgép darabjait és az üzemanyagot a hajónk körül”- mondta a Solihin nevű 22 éves halász a Lancang-szigetről.

Többek közt négy hadihajót és több másik hajót is a járat eltűnésének helyszínére küldtek, ahol törmeléket húztak ki a vízből – nyilatkozta Budi Karya Sumadi, indonéz közlekedési miniszter. A Soekarno-Hatta Nemzetközi Repülőtér légiforgalmi irányítása azt kérdezte a pilótától, hogy miért északnyugat felé tart a gép, nem pedig a tervezett repülési útvonalon halad, csupán néhány másodperccel a radarernyőről való eltűnése előtt – mondta a Reuters hírügynökségnek a közlekedési minisztérium szóvivője.

A hírügynökség elmondta, hogy egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozhatta a gép hirtelen lezuhanását, és a biztonsági szakértők elmondták, hogy a legtöbb légi balesetet olyan összetett tényezők idézik elő, amelyek felderítése hónapokba telhet. A járaton lévő összes utas és személyzet indonéz származású volt. A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy találtak-e túlélőket vagy hogy szerintük van-e esélye hogy egyáltalán találnak.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után