Elszabadult egy bika, és embereknek rontott neki egy angliai kisvárosban 1

A rendőrök kénytelenek voltak agyonlőni egy bikát az egyik kisebb városban Angliában, miután az elkezdett „rátámadni” a helyi szülőkre, akik épp gyermekeiket vitték az iskolába.

Elszabadult egy bika, és embereknek rontott neki egy angliai kisvárosban 3

A fenevadat tegnap reggel 9 óra körül látták meg először egy crewei általános iskola közelében, nem sokkal azelőtt, hogy úgy ítélték meg, hogy „azonnali veszélyt” jelent a környéken lakók biztonságára nézve.

A cheshire-i rendőrséget a Haslington területén levő Wells Avenue-hoz riasztották az elszabadult állat miatt, ami a The Dingle Általános Iskolához rendkívül közel található. A lőfegyverekkel felszerelkezve kiérkező rendőrök egy „meglehetősen ideges, izgatott állapotban” lévő bikát találtak, amely veszélyt jelentett a környéken élőkre.

A bika tulajdonosa megpróbálta befogni az állatot, de ezt sajnos nem tudta megtenni. Attól tartva, hogy az állat kimegy a főútra és a környező lakóépületek közelében másokra is rátámadhat, rövidesen döntés született az állat kilövéséről. A cheshire-i rendőrség elmondása szerint a bika megölésére vonatkozó döntést nem vették félvállról, és a „lakók védelme” érdekében hozták.

Elszabadult egy bika, és embereknek rontott neki egy angliai kisvárosban 4

A rendőrség szóvivője a következőket mondta: „Ma reggel 8.50-kor a rendőrséget riasztották egy elszabadult bika miatt, amely emberekre támadt a Wells Avenue-n, Haslingtonban. A helyi rendőrök lőfegyverekkel felszerelkezve jelentek meg a helyszínen, és a helyi lakosoknak, köztük a közeli iskolában lévőknek azt tanácsolták, hogy maradjanak bent, mivel a bika ilyen izgatott állapotában közvetlen veszélyt jelent a biztonságukra nézve.”

„Fennállt annak a veszélye is, hogy a bika kiszökik a főútra és a közelben lévő lakótelepre, ami súlyos balesetet is okozhatott volna. A rendőrök a tulajdonos segítségével megpróbálták megfékezni és megkötni a bikát, de sajnos ez nem sikerült, így a lakosság és a rendőrök közvetlen veszélye nagy volt.”

„Döntést kellett hozni az állat likvidálásáról, mielőtt valaki súlyosan megsérült volna. Ezt a döntést soha nem veszik félvállról, és itt a fő hangsúly a helyi lakosok védelmén volt, akik közül néhányan a közeli iskolába vitték pont a gyerekeiket.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után