Alig 2 nap múlva egy „sziréna” fog megszólalni emberek millióinak a telefonján Nagy-Britanniában, ami miatt sokan akár £200 büntetést is összeszedhetnek 1

Egy szirénaszerű vészhelyzeti figyelmeztető üzenetet küldenek ki a napokban az Egyesült Királyságban élő emberek telefonjaira, hogy teszteljék az új lakossági vészhelyzeti riasztórendszert, amely extrém időjárási körülményekre, de akár terrortámadásra is figyelmeztethet a későbbiekben.

Alig 2 nap múlva egy „sziréna” fog megszólalni emberek millióinak a telefonján Nagy-Britanniában, ami miatt sokan akár £200 büntetést is összeszedhetnek 3

Április 23-án délután 3 órakor az Egyesült Királyságban több millió okostelefon és táblagép fog hangos szirénaszerű hangot kiadni és ezzel együtt körülbelül 10 másodpercig rezegni a brit kormány által elrendelt tesztprogram részeként.

A rendszert életveszélyes helyzetekben való használatra tervezték, beleértve az áradásokat vagy épp erdőtüzeket, és már használták és használják is olyan országokban, mint az Egyesült Államok, Kanada, Hollandia vagy épp Japán. Elsősorban a legsúlyosabb időjárási eseményekre tervezték, és vészhelyzet esetén ez a rendszer üzenetet küld az érintett területen tartózkodó mobilfelhasználók 90%-ának.

A sofőröknek azonban érdemes lesz észnél lenniük, mert akár 200 fontra is büntethetők, ha a kormány vészhelyzeti tesztriasztása során felveszik telefonjukat a volán mögött ülve. Az AA szerint az emberek jobb, ha inkább kikapcsolják a mobiljukat, hogy elkerüljék a figyelmük elterelődését. Akit rajtakapnak a telefon használatán a kocsiban, nemcsak pénzbírságot kap, hanem hat büntetőpontot is.

Az AA kampánymenedzsere, Lorna Lee elmondta, hogy a tesztet „nagyon is örömmel fogadják”, mivel a rendszer „bizonyos helyzetekben nagyon hasznos lehet”. De hozzátette:

„A teszt azonban bizonyos kockázatokat hordoz magában, amelyeket kezelni kell. Különösen a járművezetők számára létfontosságú, hogy tisztában legyenek a teszt időpontjával, hogy elkerüljük a pánikot, amikor megszólal. Ha vezetsz, amikor megszólal a riasztás, ne érintsd meg a telefont a riasztás leállításához, mivel továbbra is a normál vezetési törvények érvényesek.”

„Ehelyett várj amíg egy biztonságos helyre érsz, ahol leállhatsz nyugtázd a figyelmeztetést, és folytasd az utazást. Egyes sofőrök inkább kapcsolják ki a telefont előre, ha tudják, hogy vezetni fognak a riasztási teszt idején.”

Hasonló rendszereket használnak az Egyesült Államokban, Kanadában, Hollandiában és Japánban. Az Egyesült Királyság riasztási rendszerét arra használják majd, hogy figyelmeztessék az embereket olyan súlyos időjárási körülményekre, mint az áradások vagy az erdőtüzek. Később felhasználható lesz, hogy figyelmeztessenek vele terrortámadásokra, nukleáris fenyegetésekre és a környéken lévő szabadlábon lévő veszélyes bűnözőkre.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után