Elözönlötték az emberek a parkokat Londonban, a kormány „maradjunk otthon” utasítása ellenére 1

A londoniak ezrei hagyták figyelmen kívül az „otthon maradásra” felszólító figyelmeztetést a kormány részéről, és szombaton szó szerint elözönlötték a brit főváros parkjait.

Elözönlötték az emberek a parkokat Londonban, a kormány „maradjunk otthon” utasítása ellenére 3

Rengetegen gyűltek össze London számos parkjában és egyéb zöld övezetek területén, hogy élvezzék végre a relatíve jó időt és a napsütést oly hosszú bezártság is fagyos, hideg idő után. A nap folyamán a hőmérő higanyszála egészen 13C-ig kúszott fel, ami az elmúlt hónapok időjárásához viszonyítva kész felüdülés.

A rendőrség szolgálatban levő járőrei igyekeztek hazatessékelni kisebb nagyobb csoportokat Wimbledon Common, London Fields és Primrose Hill területén, de mindenhol olyan sokan voltak, hogy igazából esélyük sem volt a végre otthonából egy kicsit kiszabaduló népet visszatessékelni a zárt ajtók mögé.

Elözönlötték az emberek a parkokat Londonban, a kormány „maradjunk otthon” utasítása ellenére 4

Anglia tiszti főorvos-helyettese pont az előző nap mondta az embereknek, hogy „ezt most ne rontsák már el, ha lehet”, és arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus ellen vívott harcban „pontosan a legrosszabbkor veszik lazábbra” nagyon sokan. Jonathan Van-Tam professzor arra figyelmeztette a már beoltott embereket, hogy veszélyes pont most kísértésbe esni és a Covid-19 szabályokat semmibe venni.

Elözönlötték az emberek a parkokat Londonban, a kormány „maradjunk otthon” utasítása ellenére 5

Pénteken a Downing Street-i sajtótájékoztatón elmondta: „Az összes betegnek, akit beoltok … Azt szoktam mondani, hogy:„ Ne feledje, hogy az összes szabály továbbra is érvényes Önre is és mindannyiunkra, amíg sokkal biztonságosabb helyzetben nem leszünk ”. Ez nem változik meg csak azért, mert megkapta az első oltást.

„Ezért arra kérek mindenkit, hogy ne gondolkodjon úgy, hogy: „ÁÁÁ, egy otthoni látogatás most már simán belefér, az idő egyre jobb, szép kis hétvége lesz, egy kis összejövetel a házban nem igazán számít”.

Vasárnapra kicsit alacsonyabb hőmérsékletet jósol a brit meteorológiai intézet, maximum 8-10C-ig emelkedhet, és várhatóan az idő is felhősebb lesz, mint szombaton volt.    Forrás

Megosztás