A királynő egyik testőre a szombaton megrendezett hatalmas ünnepség kellős közepén ájult el, ezzel csalva egy kis extra mosolyt a jelen lévő százezrek arcára.

kiralyno unnepseg

A vicces jelenet a Trooping the Colour nevet viselő ceremónia közben történt, ami Erzsébet királynő 90. születésnapjára rendezett ünnepségsorozat egyik fő momentuma volt a hétvégén. A rendezvény szervezői közül páran azonnal a férfi segítségére siettek, aki arccal előre elborult, és mozdulatlanul hevert a földön, mikor odaértek hozzá.

Ez még a rendezvény elején történt a kora délelőtti órákban a Buckingham Palace környékén. A testőrt azonnal hordágyra fektették, majd elvitték a kíváncsi nézők elől, hogy az emberek figyelme újra a ceremóniára összpontosuljon.

guard2

A korábbi évek során már többször is megesett, hogy egy-egy testőr kidőlt a sorból, köszönhetően a meleg nyári időjárásnak és a nehéz ruházatnak. De ami a legjobban igénybe veszi a szervezetet, az a fejükre rakott hatalmas medvebőr sapka, sisak, kalap…. Vagy micsoda az, hívjuk inkább fejfedőnek. Na abban tűző napon állni órákat nem kis kihívás lehet… igencsak felforrhat az „agyvizünk”.

A királynő szülinapjára sok ezer ember gyúlt össze a Buckingham Palace köré, hogy láthassák a ceremóniát, a királynőt, és a királyi család többi tagját. Így még egy kis extra élményben is részük lehetett.

guard3_0

Az ünnepség, ami angolul a Queen’s Birthday Parade nevet viseli idén a szokásosnál is nagyobb buli volt, és 3 napig tartott, péntektől egészen vasárnapig, az egész ország területén számos nagyvárosban utcabálok voltak. A pubok is tovább lehettek nyitva, ami a tradíciókhoz ragaszkodó angoloknál nagy szó.

https://www.youtube.com/watch?v=G8gutMNQS4o

Az ünnepség részeként a királyi család a palota erkélyén gyűlt össze, hogy a nép, aki a tiszteletükre jött el, megtekinthesse őket. Az egyéves Charlotte hercegnő most „debütált” ugyanis először mutatta meg magát egy ilyen nagy rendezvényen a család többi tagjával együtt.              Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára