Egy cuki kis kölyök róka valahogyan bejuthatott az angliai család otthonában, majd az étel után kutatva a mosogatógépben kötött ki és itt vert tanyát, amíg rá nem találtak.

foxdishwasher

A fiatal rókát úgy kellett kiszabadítani a mosogatógépből, miután valahogyan beszorult és nem tudott belőle kijutni, majd a házigazda láttán már nem is, mert onnan előjönni. Az eset London északi felén, Enfield területén történt.

Óriási szerencséjére a nagyjából négy hónapos rókakölyök pont Dr Simon Hayes otthonát választotta célpontjául, aki történetesen egy állatorvos, és ebből kifolyólag szereti és nem bántja még az otthonába kéretlenül betolakodó négylábúakat sem. A családfő akkor vette észre a rókát, amikor besétált a konyhába.

Látszott, hogy a kis állat nagyon meg van ijedve, és az egyik végtagja eleinte be is szorult valami szűk helyre. Dr Hayes sok éves tapasztalatára volt szükség, hogy lenyugtassa az állatot, hogy kiszabadíthassa szorult helyzetéből. A cuki kis betolakodóról még videó is készült.

„Vasárnap este 10 körül épp bepakoltam a mosogatógépbe, amikor valami miatt kimentem a konyhából pár percre. Mikor visszajöttem, egy 4-5 hónapos kis róka fogadott a mosásra váró tányérok és poharak közt. Feltehetően a nyitva hagyott hátsó ajtón jöhetett be, étel után kutatva.”

„Szegény kis teremtés halálra volt rémülve. Megnéztem, hogy engedi-e, hogy felemeljem, de érthetően túlságosan meg volt ijedve. Szeretem az állatokat, de nem hinném, hogy egy rókának a mi mosogatógépünk a legideálisabb lakóhely, így fogtam egy seprűt, kiszabadítottam és kitessékeltem a házból. ” – mesélte Dr Hayes.

A kisállatot végül a seprűvel sikerült kiterelni a házból, ahol az anyja már nagyon kereste. Sajnos rengeteg róka van a brit fővárosban, és nem mind ilyen cuki. Az ilyen fajta találkozások ritkán végződnek ilyen jól, mivel egyébként teljesen érthető okokból nem mindenki van oda a rókákért, amik a szemetet túrják, sokszor dögökkel táplálkoznak és elég sok betegséget terjesztenek.            Forrás: http://www.independent.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára