Elkezdett „pénzbírságot” kiszabni egy iskola Angliában a szülőknek, ha későn mennek a gyerekekért 1

Egy általános iskola „háborút indított” a szülők ellen azzal, hogy extra díjat számítanak fel, ha későn viszik el gyermekeiket a suliból.

Elkezdett „pénzbírságot” kiszabni egy iskola Angliában a szülőknek, ha későn mennek a gyerekekért 3

A Kent területén lévő, Folkestone-i St Peter’s Church of England Általános Iskola tanárai azt mondták, hogy a gyerekeikért későn érkező szülők miatt ők nem tudják rendesen folytatni a munkájukat, és időben végezni vele.

Egy hírlevélben Toni Browne igazgató arra figyelmeztetett, hogy az új szabályok értelmében a diákokat ilyen esetben egy iskola utáni diákklubban helyezik el, a szülőknek pedig 6 fontot kell fizetniük ezért az „extra szolgáltatásért”.

Ezt írta a kiadott közleményben: „Egyre több olyan gyermek van az utóbbi időben, akiket a nap végén későn gyűjtenek be anélkül, hogy értesítenék az iskolát, vagy bocsánatot kérnének a személyzettől. Az itt dolgozó alkalmazottaknak még van munkájuk azután, ha a gyerekeket elvitték a szülők, és ha későn érkeznek a gyermekekért, az megakadályozza azt, hogy a személyzet folytathassa a munkáját.”

„A 2. félévtől az iskolából több alkalommal késve elvitt gyermekeket iskola utáni klubba helyezzük, és ezért 6,00 GBP-os díjat kell fizetni. Tisztában vagyunk vele, hogy a késéseket esetenként nem lehet elkerülni, és ilyen esetekben fontos, hogy a szülő előtte felhívja az iskolát, hogy tudjuk, hogy késésben van.”

Nicola Keen Folkestone Harbour egyházközségi tanácsnok támogatta a lépést, és azt mondta: „Nem hiszem, hogy ez ésszerűtlen döntés volna, mivel a gyerekek nagyon idegesek tudnak lenni, ha a szüleik késve tudják csak elvinni őket. Igazán nem kerül semmibe a szülőknek időben értesíteni az iskolát, ha tudják, hogy késni fognak. Csak arra buzdítok minden szülőt, hogy világosan kommunikáljon ilyen esetben. Nagyon meglepődnék, ha az iskolának ezt valóban hosszabb távon be kéne vezetni.”

A Kent County Council megerősítette, hogy az új szabályok bevezetése óta egyetlen szülőnek sem kellett még befizetnie az összeget, érdekes módon így mindenki vagy telefonál vagy időben elviszi a gyereket.

Az iskola szóvivője ezt mondta: „2023. november elején tájékoztatták a szülőket, hogy azokat a tanulókat, akiket egynél többször későn visznek el az iskolából, iskola utáni klubba helyezik, és 6 font díjat számíthatnak fel érte. Az iskola elfogadja, hogy előfordulhatnak olyan esetek, amikor elkerülhetetlen a késés a szülők részéről, és egyszerűen csak arra kéri a szülőket, hogy tájékoztassák az iskolát időben.”

“Az iskola szorosan együttműködik a szülőkkel, és a bejelentés óta még egyetlen szülő sem kényszerült a szóban forgó díj kifizetésére.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után