Elképesztően nagy árat fizet Nagy-Britannia, hogy megszabaduljon tőlünk európai "bevándorlóktól" 1

A bevándorlás visszaesése a Brexit óta az Egyesült Királyságnak már több, mint 1 milliárd fontjába kerül évente, derült ki egy friss elemzésből, amit egy független szervezet készített.

nettó bevándorlás Anglia

A Global Future, ami a nyitottság előnyeit promótálja, arra jutott, hogy az államháztartásban keletkezett hiány nagyjából egyenértékű 23000 ápoló vagy 18000 orvos fizetésével. A szervezet ezzel együtt azt is állítja, hogy amennyiben a kormány által hangoztatott szintre szorítanák vissza a bevándorlást, vagyis csak tízezrekre százezrek helyett, úgy ez Nagy-Britanniának 2023-ra évi 12 milliárd fontjába kerülne. Ez nagyjából 60%-a annak az összegnek, amit Theresa May ígért az NHS-nek, vagyis a brit egészségügynek.

A becslések az OBR (Office of Budget Responsibility) adatai alapján készültek, ami figyelembe vette az államadósság és a kölcsönök helyzetét alacsony és magas bevándorlási adatok mellett.

A becslések szerint 16.9 milliárd font többletre lehet számítani, amennyiben a bevándorlás 336 000-ről, ami 2016-ban volt, 2021-re 185 000-re csökken vissza. Ezzel ellentétben amennyiben a bevándorlás 5 év alatt 105 000-re csökken, vagyis 80 ezerrel kevesebb lesz 2021ben a nettó bevándorlás, a többlet mindössze 5.2 milliárd font lesz az államkasszában.

A Global Future ezzel gyakorlatilag azt mondja ki, hogy minden 10 000 „nettó bevándorlóval”,  150 millió fontot bukik az ország. A legfrissebb bevándorlási adatok a napokban fognak napvilágot látni, azonban azt tudjuk, hogy 2017 szeptemberig egy év alatt a nettó bevándorlás (az országba be és kivándorlók száma közti különbség) 244 ezerre esett vissza.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy amennyiben a bevándorlás értéke nem változik, már így is évi 1.35 milliárd fontot bukik a szigetország éves szinten. Ez a veszteség pedig tovább nő, a nettó bevándorlás mértékének csökkenésével.

„A bevándorlás visszaszorítása igenis komoly hatással van az államháztartásra. A brit emberek dönthetnek úgy, hogy szívesen fizetnek több adót, vagy elfogadhatják azt is, hogy kevesebb pénz jut a közszolgáltatásokra a csökkenő bevándorlási adatok miatt, de ez egy olyan szituáció, amivel eddig nem kellett szembe néznünk.”

„Az általunk megkérdezettek nagy része úgy tudta, hogy a bevándorlás jó a gazdaságnak és a kultúrának, és az átlag ember, ha választhat inkább a gazdasági stabilitást akarja, mint a bevándorlók számának csökkentését. A kormánynak kutyakötelessége őszintén a nép elé tárni az igazságot arról, hogy milyen hátrányokkal járhat a bevándorlás drasztikus csökkentése, és sokkal jobban át kellene gondolniuk, hogy ez mit eredményezhet az országban.” – nyilatkozta Peter Starkings, a Global Future igazgatója.

Mind Theresa May, ajelenlegi miniszterelnök, mind elődje, David Cameron azt ígérte, hogy a bevándorlást százezrek helyett tízezrekre csökkenti, azonban ennek egyikőjük sem ért a közelébe sem. Sajid Javid, a belügyminiszter nemrégiben el is hintette egyébként, hogy a brit kormány ezt a tervét a közeljövőben lehetséges, hogy el fogja vetni, és nem próbálkoznak ezen ígéretük betartásával tovább.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra  Forrás 

Megosztás