Elképesztő sokan kezdtek repülőutakat és nyaralásokat foglalni, miután megvan, mikortól szabad utazni Angliában/ból 1

A hétfői nap folyamán Boris Johnson hivatalosan is bejelentette, hogy milyen ütemtervet követve hozza ki a szigetországot a járvány okozta sanyarú helyzetből. Emellett kiderült az is, hogy mikortól várható, hogy a külföldi nyaralások újra lehetővé válnak mindenki számára. Ennek köszönhetően az emberek tömegesen kezdtek el szállást és repjegyeket foglalni.

Elképesztő sokan kezdtek repülőutakat és nyaralásokat foglalni, miután megvan, mikortól szabad utazni Angliában/ból 3

Boris Johnson miniszterelnök koronavírus-korlátozások enyhítésére vonatkozó ütemterve szerint legkorábban május 17-től a szállodák újra megnyílhatnak, és a külföldi utazások engedélyezettek lesznek. A kormány globális utazási munkacsoportja újra összeül, és április 12-ig kiad egy jelentést, amelyben részletezni fogja, hogyan lehet a nemzetközi utazásokat biztonságosan üzemeltetni.

Mr. Johnson szerint ez elég „időt ad az embereknek arra, hogy megtervezzék a nyári programjaikat”. Az utazási ágazat vezetői megkönnyebbülésüket fejezték ki annak kapcsán, hogy Angliában a lakosság nyárra már szabadon mehet kirándulni, nyaralni.

A Thomas Cook szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy valósággal özönlenek a foglalások olyan országokba, mint a Dominikai Köztársaság, Görögország, Ciprus és Mexikó. Az EasyJet is a repülőjegy-foglalások 337 százalékos növekedéséről számolt be. Náluk durván 630% -kal ugrott meg a foglalások száma olyan célállomásokra, mint Alicante, Malaga, Palmo, Faro és Kréta.

Mark Tanzer, az Abta utazási szervezet vezérigazgatója szerint a nyári szünidő döntő fontosságú lesz mind az „utazási vállalatok számára, amelyek bevételei az utóbbi időben teljesen megszűntek”, mind a „több millió ember számára, akik kétségbeesetten szeretnének végre újra utazni”.

Ezek a hírek végre némi fényt jelentenek az alagút végén, főleg ahhoz képest, hogy a hónap elején Grant Shapps közlekedési miniszter még azt nyilatkozta, hogy a külföldi nyaralások mindaddig tilosak maradhatnak, amíg „mindenki” meg nem kapja a koronavírus elleni oltást. Megjegyzései értelemszerűen dühös reakciót váltottak ki az utazási ipar vezetőiből, akik azzal vádolták meg, hogy ezzel a kijelentéssel aláássa a fogyasztói bizalmat.             Forrás

Megosztás