A hétfői nap folyamán Boris Johnson hivatalosan is bejelentette, hogy milyen ütemtervet követve hozza ki a szigetországot a járvány okozta sanyarú helyzetből. Emellett kiderült az is, hogy mikortól várható, hogy a külföldi nyaralások újra lehetővé válnak mindenki számára. Ennek köszönhetően az emberek tömegesen kezdtek el szállást és repjegyeket foglalni.

Boris Johnson miniszterelnök koronavírus-korlátozások enyhítésére vonatkozó ütemterve szerint legkorábban május 17-től a szállodák újra megnyílhatnak, és a külföldi utazások engedélyezettek lesznek. A kormány globális utazási munkacsoportja újra összeül, és április 12-ig kiad egy jelentést, amelyben részletezni fogja, hogyan lehet a nemzetközi utazásokat biztonságosan üzemeltetni.

Mr. Johnson szerint ez elég „időt ad az embereknek arra, hogy megtervezzék a nyári programjaikat”. Az utazási ágazat vezetői megkönnyebbülésüket fejezték ki annak kapcsán, hogy Angliában a lakosság nyárra már szabadon mehet kirándulni, nyaralni.

A Thomas Cook szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy valósággal özönlenek a foglalások olyan országokba, mint a Dominikai Köztársaság, Görögország, Ciprus és Mexikó. Az EasyJet is a repülőjegy-foglalások 337 százalékos növekedéséről számolt be. Náluk durván 630% -kal ugrott meg a foglalások száma olyan célállomásokra, mint Alicante, Malaga, Palmo, Faro és Kréta.

Mark Tanzer, az Abta utazási szervezet vezérigazgatója szerint a nyári szünidő döntő fontosságú lesz mind az „utazási vállalatok számára, amelyek bevételei az utóbbi időben teljesen megszűntek”, mind a „több millió ember számára, akik kétségbeesetten szeretnének végre újra utazni”.

Ezek a hírek végre némi fényt jelentenek az alagút végén, főleg ahhoz képest, hogy a hónap elején Grant Shapps közlekedési miniszter még azt nyilatkozta, hogy a külföldi nyaralások mindaddig tilosak maradhatnak, amíg „mindenki” meg nem kapja a koronavírus elleni oltást. Megjegyzései értelemszerűen dühös reakciót váltottak ki az utazási ipar vezetőiből, akik azzal vádolták meg, hogy ezzel a kijelentéssel aláássa a fogyasztói bizalmat.             Forrás