Elképesztő sebességgel csökken a készpénz használata Nagy-Britanniában 1

A készpénz, mint fizetőeszköz használata zuhanórepülésben van a szigetországban, meg úgy egyébként világszerte is. Az előrejelzések szerint Nagy-Britanniában 10 éven belül eljutunk oda, hogy 10 tranzakcióból mindössze egynél fognak készpénzt használni.

Kevesebb mint 10 évvel ezelőtt, még 10 tranzakcióból 6 készpénzes fizetés volt. Mostanra azonban a tranzakciók típusai közül már a bankkártyás fizetések vannak az első helyen, és a contactless-es tranzakciók azok, amelyek száma ezek közül is a legnagyobb sebességgel emelkedik.

Elképesztő sebességgel csökken a készpénz használata Nagy-Britanniában 3

A UK Finance néhány nappal ezelőtt közzétett egy tanulmányt, amely a tranzakciók eloszlását, alakulását tárgyalja, és azt nyilatkozták, hogy a készpénz továbbra is jelen lesz azért, azonban sokkal kisebb szerepet fog betölteni az emberek életében.

Elképesztő sebességgel csökken a készpénz használata Nagy-Britanniában 4

A tanulmány szerint a készpénzes tranzakciók száma a szigetországban csak 2017-ről 2018-ra 16%-kal csökkent, míg a bankkártyák használata ezzel párhuzamosan rohamosan emelkedik.

A contactless fizetések megoszlása korosztály szerint

Elképesztő sebességgel csökken a készpénz használata Nagy-Britanniában 5

Az „odaérintős” contactless tranzakciók a fiatal felnőttek körében a legismertebbek és a legnagyobb arányban használt fizetési forma, azonban az utóbbi években pont a nyugdíjas korosztály az, akik körében sokkal többen kezdték el ezt használni.

Contactless fizetések régiók szerint

Elképesztő sebességgel csökken a készpénz használata Nagy-Britanniában 6

Egy átlagos felnőtt tranzakciói egy hónap alatt

Elképesztő sebességgel csökken a készpénz használata Nagy-Britanniában 7

A contactless fizetési mód elterjedéséhez az is nagy mértékben hozzájárult, hogy a londoni metrón mindenki számára elérhetővé vált a technológia néhány évvel ezelőtt, így rengetegen megismerkedtek és megbarátkoztak vele. Összességében elmondható, hogy a bankkártyák a legkedveltebb eszközök, ha fizetni kell, de a készpénz azért még jó pár évig nem fog kimenni a divatból.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után