Aranyat talált egy házaspár a konyha padlója alatt Angliában, óriásit, több mint 350 millió Ft-ot kaszáltak 1

Egy nagyon szerencsés házaspár, aki 264 aranyérmét talált a konyhája alatt, most sikeresen eladta azokat, és az aukción hatalmas összeget, nem kevesebb, mint 754 320 fontot kaptak értük.

Aranyat talált egy házaspár a konyha padlója alatt Angliában, óriásit, több mint 350 millió Ft-ot kaszáltak 3

A fémdetektorokkal egy életen át keresgélhetünk ilyen kincsek után, de ez a nem kicsit mázlista házaspár még ilyen eszközzel sem rendelkezett, egyszerűen csak a padlót újították fel, amikor belebotlottak egy csészébe, amely színültig volt kincsekkel. Az érmék némelyike közel 400 éves, és mindössze 15 centivel hevert az észak-yorkshire-i Ellerbyben található 18. századi ingatlan padlója alatt.

Az elképedt tulajdonosok, akik a személyazonosságukat nem szerették volna nyilvánosságra hozni, először azt hitték, hogy amibe belebotlottak az csak egy elektromos kábel egy darabja, semmi több. De amikor felemelték, rájöttek, hogy egy cserépedényre bukkantak, ami körülbelül akkora, mint egy kólásdoboz, ráadásul tele arannyal. Az érmék 1610 és 1727 között készültek, I. Jakab és I. Károly uralkodásának idejétől egészen I. Györgyig.

Aranyat talált egy házaspár a konyha padlója alatt Angliában, óriásit, több mint 350 millió Ft-ot kaszáltak 4

Egy szakértőnek sikerült visszavezetnie az érméket egy gazdag és befolyásos hulli kereskedőcsaládhoz, a Fernley-Maistershez. A Maisterek vasérc-, fa- és szénimportőrök és -exportőrök voltak, és az 1700-as évek elején parlamenti képviselőként is tevékenykedtek.

Aranyat talált egy házaspár a konyha padlója alatt Angliában, óriásit, több mint 350 millió Ft-ot kaszáltak 5

Az aukció fénypontja egy 1720-ból származó I. György korabeli érme volt, amely hibásan lett nyomva. Az érmén nincs fej oldal, ehelyett két „írás” oldala van, és 62 400 GBP-t adtak érte, ami a hibásan nyomott brit érmék közt világrekordnak számító összeg. Egy 1675-ből származó II. Károly-guinea, melyben helyesírási hiba van, és a király latin nevét Carolvs helyett Craolvsnak írták, 9600 fontért kelt el.

Aranyat talált egy házaspár a konyha padlója alatt Angliában, óriásit, több mint 350 millió Ft-ot kaszáltak 6

Gregory Edmund, a londoni Spink & Son aukcióvezetője a következőket mondta: „Az aukció több szempontból is egyedülálló volt. Az érmék története, a felfedezés módja és az a rendkívül ritka lehetőség hogy ilyesmihez jusson valaki hozzá egy aukción. A vásárlók a világ minden tájáról özönlöttek, hogy megpróbálják megszerezni a 292 éves kincs egy részét.”

„Soha nem láttam még ilyen nagy érdeklődést egy aukcióra, és az eredmények is erről tanúskodnak, az előzetes becslésem háromszorosáért keltek el az érmék. A névtelen maradni kívánó párt teljesen megdöbbentette az eredmény. Minden előzetes várakozásunkat felülmúlta.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után