Elképesztő összeget, percenként közel 5000 fontot kaszált a Ryanair a megemelt repülőjegy árakkal 1

Európa legnagyobb fapados légitársasága rekordnyereséget ért el a nyáron – ami közel 5000 fontnak felel meg percenként –, az utasok viszont jelentősen többet fizettek a főszezoni járatokra szóló jegyekért.

Elképesztő összeget, percenként közel 5000 fontot kaszált a Ryanair a megemelt repülőjegy árakkal 3

A Ryanair 1,37 milliárd eurós (1,23 milliárd GBP) féléves nyereségről számolt be április és szeptember között, ami 19 százalékkal több, mint 2019 nyarán a koronavírus-járvány előtt. Ez a szám csaknem 13 fontot jelent fejenként a szállított 95 millió utas mindegyikére nézve.

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója elmondta, hogy a júliusi, augusztusi és szeptemberi viteldíjak 15 százalékkal emelkedtek 2019 nyarához képest. „A fellendülés mértéke meglepett még minket is.” – mondta a BBC Todaynek.

„Látjuk újra a hatalmas utazási igényt az embereknél. Azt hittük, hogy szeptemberben, októberben enyhülni fog, ahogy közeledik a tél, de egyelőre nem sok jele van ennek. A karácsonyi foglalások száma rendkívül magas, és úgy tűnik, bőven vannak olyan emberek, akik két és fél évig voltak bezárva, és most újra el akarnak menni, utazni, hogy találkozzanak barátaikkal és családtagjaikkal, és mi is szembesülünk vele, hogy nagyobb számban foglalnak le repülőutakat, és emellett valamivel magasabb repülőjegy árat fizetnek.”

„Úgy tűnik, hogy az embereknek van pénzük, és azt meglehetősen sokan utazásra költik. Ez lesz az első karácsony három év után, amikor az emberek újra találkozhatnak barátaikkal és családtagjaikkal, és úgy tűnik, nagyon sokan nagyon vágytak már erre.”

„Valahányszor recesszió van, az emberek nem hagyják abba az utazást, hanem váltanak a legolcsóbb szolgáltatóra, ami a Ryanair. A legalacsonyabb árakat kínáló szolgáltató mindig erősebb recesszió idején.”

O’Leary azt mondta, hogy a légi közlekedés környezeti hatásainak csökkentésének legjobb módja Európában „a rossz légiforgalmi irányító rendszer (ATC) megjavítása lenne”. Azt mondta: „Az üzemanyagfelhasználás 20 százalékát megspórolhatnánk, és repülőjárataink késéseinek 90 százalékát megszüntethetnénk.”

A következő időszakra vonatkozóan a légitársaság kijelentette: „A fellendülés az idei év hátralévő részében [2023 márciusáig] továbbra is veszélyben van, és még hatással lehetnek rá a Covid új változatai vagy a kedvezőtlen geopolitikai események, mint például az ukrajnai háború.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után