Kiderült, milyen brutális összeg "ment a levesbe" a dolgozók pénzéből Nagy-Britanniában a Covid alatt a kormány tévedései és csalók miatt 1

Egy nemrég közzétett jelentésből kiderült, hogy az adófizetők több milliárd fontnyi pénze, amelyet a Covid-járvány leküzdésére szántak volna, „ment a levesbe” a brit kormány mulasztásai és a szélhámos csalók trükkjei miatt.

Kiderült, milyen brutális összeg "ment a levesbe" a dolgozók pénzéből Nagy-Britanniában a Covid alatt a kormány tévedései és csalók miatt 3

Egy parlamenti képviselőkből álló vegyes bizottság által készített elemzés szerint legalább 15 milliárd font került csalók kezébe, vagy lett kifizetve tévedésből, miután a kormány „lazította” a normál közkiadási szabályokat a koronavírus járvány kezdetén. Ez magában foglal többek közt egyes vállalkozásoknak nyújtott kölcsönöket, vagy épp az Eat Out to Help Out programot illetve a furlough rendszert is, amelynek a keretein belül legalább 5,3 milliárd GBP helytelen vagy hibás kifizetés történt.

A nemrég közzétett jelentésben az Állami Számviteli Bizottság (PAC) azt mondta, hogy a rossz nyilvántartás és az átláthatóság hiánya azt jelentheti, hogy az „elfogadhatatlanul magas” veszteségek végső összege soha nem derül majd, ki, hogy mennyi is volt valójában, és még csak az sem biztos, hogy a kormány fog tudni tanulni a hibákból.

Meg Hillier, aki a PAC elnöke, azt mondta, hogy a jövő nemzedékeinek vállára fog majd kerülni ez a teher. „Amint azt a PAC a Covid költségeiről szóló számos jelentésben világossá tette, a felkészültség és a tervezés hiánya, valamint a kormányzat meglévő rendszereinek gyengeségei elfogadhatatlan mennyiségű hibához, pazarláshoz, veszteséghez vezettek. Emellett lehetőséget kínáltak a csalóknak, akik végül több milliárd fontot raboltak el jelenlegi és a jövőbeli adófizetőktől.”

„Elengedhetetlen, hogy mindaddig, amíg fizetjük a Covid-19 költségeit, ami legalább a következő 20 év ha csak a hitelek törlesztését nézzük, a Kincstár és az egész kormány továbbra is pontosan számoljon el azzal, hogy a járvány alatt mire mennyit költött.” – mondta Hillier.

Az Állami Számvevőszék Covid költségkövető eszközének becslése szerint 2021 szeptemberéig a kormány 261 milliárd fontot költött a Coviddal kapcsolatos intézkedéseire. Ez a szám várhatóan 370 milliárd fontra fog emelkedni, mire a segélycsomagok véget érnek. A múlt hónapban egy magas rangú tory képviselő lemondott a kormánynak a világjárvány-támogatási rendszerekkel való visszaélések megállítására irányuló „szánalmas” erőfeszítései miatt. Lord Agnew óvodásokhoz hasonlította a kormányt a csalások kezelését illetően, és hatalmas tapsot kapott, amikor a beszédét követően elsétált.

A HM Revenue and Customs által januárban közzétett dokumentumok szerint a járvány kitörése óta mintegy 5,8 milliárd fontot nyúltak le jogtalanul emberek és cégek a furlough rendszeren és a vállalkozásoknak nyújtott egyéb támogatási programokon keresztül. A pénz visszaszerzésére létrehozott munkacsoport eddig körülbelül 500 millió fontot tudott visszakérni, és az előrejelzések szerint 2023 végéig további 1 milliárd fontot fog visszaszerezni.

A fennmaradó összeg sorsa azonban továbbra is kérdéses, a Times jelentése szerint pedig egyszerűen csak veszni hagyják majd azt is. A PAC jelentése szerint emellett a Covid-kölcsönökként kiadott 129 milliárd fontból várhatóan szintén kb. 21 milliárd fontot el kell majd hogy könyveljenek veszteségként csalások és hibás kifizetések miatt…     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után