Elképesztő, hogy mit hagytak maguk után az angliai fesztiválozók 1

Több ezer sátrat és több hektárnyi szemetet hagytak maguk után a táborozók, amikor elhagyták a Reading Fesztivál helyszínét.

Elképesztő, hogy mit hagytak maguk után az angliai fesztiválozók 3

A hosszú hétvégén több, mint 90 000 ember ment el bulizni a közismert fesztiválra, ahol többek közt Stormzy és AJ Tracey, Liam Gallagher és a Biffy Clyro is felléptek.

Ahogy a bulizó fiatalok hada elhagyta a 2019 óta most először megrendezésre került esemény helyszínét, hétfőn 17 óra magasságában a drónok által készített felvételek segítségével madártávlatból is láthatóvá vált a hatalmas „pusztítás”, és a tengernyi szemét, amit maguk után hagytak, ameddig csak a szem ellát.

Elképesztő, hogy mit hagytak maguk után az angliai fesztiválozók 4

Több egymás mellett elhelyezkedő mező is tele volt szeméttel, ételmaradékokkal, sörös dobozokkal, ruhákkal, és mindennek a tetejébe sátrak százai hevertek mindenfelé szanaszét hagyva.

Elképesztő, hogy mit hagytak maguk után az angliai fesztiválozók 5

Minden elhagyott sátor durván 9000 műanyag szívószállal egyenértékű abban a tekintetben, hogy kb. 25 kg szén – dioxidot igényel a legyártásuk – ez pedig kb. ugyanannyi légszennyezés, mint ha egy autó megtesz 100 mérföldet.

A hátrahagyott hatalmas szemétmennyiség éles ellentétben áll a kutatásokkal, amelyek azt sugallják, hogy a Z generáció (1997 és 2012 között születettek) igenis törődnek a környezettel. Ez a generáció állítólag nagyobb valószínűséggel veszi figyelembe a környezeti tényezőket vásárláskor, mint az 1981 és 1996 között születettek.

Elképesztő, hogy mit hagytak maguk után az angliai fesztiválozók 6

A Clean Up Britain alapítója, John Read azt mondta: „A sátrak otthagyása önelégült és lusta magatartásnak tűnik. Mindannyiunknak jobban tudatosítania kell magában a környezet védelmének és ápolásának szükségességét. A hibátlan állapotú sátrak eldobása nem helyes. A fesztiválszervezők részéről nagyobb társadalmi felelősségvállalásra lenne szükség.”

A Reading Festival fenntarthatósági vezetője, Lily Robbins azt nyilatkozta, hogy a romok eltakarítása „mindig időigényes, mert alaposan akarjuk csinálni”.

Elképesztő, hogy mit hagytak maguk után az angliai fesztiválozók 7

„Összeszedünk, amennyit csak tudunk, de a többit sajnos el kell vinni a helyszínről egy újrahasznosító üzembe… Sajnos a sátrak az egyik legrosszabb dolog, újrahasznosítás szempontjából.” – magyarázta.

A fesztivált lebonyolító csoport ügyvezető igazgatója, Melvin Benn korábban azt mondta, célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson a fiataloknak arra, hogy „szabadon” éljenek anélkül, hogy a Covid-19-re kellene gondolniuk. Hát úgy tűnik, ez sikerült is…         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után