Életveszélyes időjárási körülményekre vonatkozó figyelmeztetés Nagy-Britanniában – itt van, hol várható a legnagyobb eső, és hogy mikor jön az újabb hőhullám 1

Az Egyesült Királyságban a tegnapi az év eddigi legmelegebb napja volt – mielőtt a viharok és a heves esőzések véget vetettek a napsütéses időnek a nap második felétől kezdődően.

Életveszélyes időjárási körülményekre vonatkozó figyelmeztetés Nagy-Britanniában – itt van, hol várható a legnagyobb eső, és hogy mikor jön az újabb hőhullám 3

Csütörtökön majd szombaton is az év eddigi legmagasabb hőmérsékletét regisztrálták az Egyesült Királyságban, először a londoni St James’s Parkban 24,6°C volt a csúcs, majd szombaton 25,9C-ot is mértek. A napsütéses idő azonban hirtelen ér véget – a meteorológiai intézet pedig három újabb sárga eső miatti figyelmeztetést adott ki Walesben, Anglia délnyugati és északnyugati részén, Észak-Írországban és Skócia egy részére vonatkozóan is.

Ezzel párhuzamosan egy Életveszélyes körülményekre vonatkozó figyelmeztetést is kiadtak, amely az Egyesült Királyság igen nagy területeire kiterjed, vasárnap déltől pedig ezzel együtt fokozatosan megérkezik az esős viharos idő. Anglia középső és délkeleti részein lehet ma a legmelegebb az idő az esőfelhők megérkezése előtt.

Életveszélyes időjárási körülményekre vonatkozó figyelmeztetés Nagy-Britanniában – itt van, hol várható a legnagyobb eső, és hogy mikor jön az újabb hőhullám 4

Dan Harris meteorológus hozzátette: „Heves záporok és zivatarok várhatók reggel, nagy valószínűséggel Anglia délnyugati részén és Walesben, de valószínűleg Nyugat-Észak-Írországban is. Délutánig folyamatosan észak felé haladnak, majd éjszaka elérik Skóciát.”

Néhány helyen heves felhőszakadás is előfordulhat, kevesebb mint egy óra alatt akár 20-30 mm, két-három óra alatt pedig 40-50 mm csapadék is eshet. A jégeső, a gyakori villámcsapások és az erős széllökések is okozhatnak életveszélyes szituációkat. Három sárga eső miatti riasztás van érvényben vasárnaptól kezdődően az Egyesült Királyság egyes részein.

Lehet, hogy a hétvégén sokan leégtek a nagy napozás közepette, de ez mára már távoli emlék, az ország nagy részén ugyanis nagy eső várható. Időjárási figyelmeztetést adtak ki Anglia délnyugati részére, Wales és Észak-Írország egyes részeire, holnap pedig az ország még nagyobb részén várható eső.

Az Egyesült Királyságban a jövő héten várhatóan egy újabb mini hőhullám következhet – de először át kell vészelni a jelenlegi esős és viharos időjárást.

A mai napon egész nap érvényben lévő időjárási figyelmeztetések szerint „a heves esőzések közlekedési fennakadásokat és néhány helyen áradást okozhatnak”. Holnapra az esős viharos idő legjaván már túl leszünk, de sok helyen még mindig eshet az eső, köztük Londonban és Yorkshire-ben.

Brian Gaze, a The Weather Outlook előrejelzője hozzátette: „A jövő héten [május 20-27 között] viszont valószínű, hogy igen meleg és napsütéses idő lesz.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után