„A világ a kubai rakétaválság óta nem volt ilyen közel az atomháborúhoz” - a brit miniszterelnök mai beszéde 1

Rishi Sunak a mai beszédében a választópolgárokhoz szólt a választások közeledtével. A miniszterelnök azt mondta a választóknak, hogy a világ a kubai rakétaválság óta most van a legközelebb az atomháborúhoz.

„A világ a kubai rakétaválság óta nem volt ilyen közel az atomháborúhoz” - a brit miniszterelnök mai beszéde 3

A miniszterelnök azzal kezdte, hogy megerősítette álláspontját a választások időpontjával kapcsolatban. Korábban azt mondta, hogy „feltételezése” szerint ez az év második felében fog megtörténni. De ma reggel azt nyilatkozta, hogy „valamikor az idei év második felében mindannyian elmegyünk szavazni”, látszólag kizárva azt az opciót, hogy a választásokat 2025 elején tartják csak meg.

Londonban tartott beszédében Mr. Sunak ígéretet tett arra, hogy „többet fog változni az ország a következő öt évben, mint az elmúlt harmincban”, ha a konzervatívokat újraválasztják. Sunak úr, aki Sir Keir Starmert “elvtelennek” bélyegezte, azt mondta a választóknak, hogy fontos választás vár rájuk méghozzá a jövő és a múlt között, és arra is figyelmeztette az embereket, hogy az ország “kevésbé biztonságos hely” lesz egy munkáspárti kormány alatt.

A kormány jelenleg a Munkáspárt mögé szorult a közvélemény-kutatások eredményei szerint, és a hónap eleji regionális választásokon újabb kudarcok érték. Mr. Sunak ugyanakkor arra figyelmeztetett mindenkit, hogy Nagy-Britanniára „viharos idők várnak”, és a „veszélyek nagyon is valóságosak”, miközben arról beszélt, hogy az „autoriter államok egy új tengelye” beleértve Oroszországot, Kínát, Iránt és Észak-Koreát, egyre nagyobb kihívások elé állítja a világ többi részét.

Rishi Sunak szerint az Egyesült Királyságnak „nagyobb nemzeti ellenálló képességet” kell kiépítenie, hogy át tudja vészelni ezt az instabil időszakot.

A miniszterelnök azt mondta: „A ránk váró veszélyek ellenére kevés dolgot érzünk meg jobban, mint az anyagi bizonytalanság érzését. Súlyos megrázkódtatások sorozata zúdult ránk. A legrosszabb nemzetközi pénzügyi válság az 1930-as évek nagy gazdasági világválsága óta, az első globális világjárvány az 1918-as spanyolnátha óta, a legnagyobb energiasokk az 1970-es évek óta. Stratégiailag, gazdaságilag, robusztus tervekkel és nagyobb nemzeti ellenálló képességgel kell felvérteznünk magunkat, hogy ezt a bizonytalan időszakot végig tudjuk csinálni.”

Rishi Sunak szerint „új veszélyek” várnak ránk az elkövetkező években, de „új lehetőségek” is. A miniszterelnök azt mondta, hogy „bár ez az egyik legveszélyesebb időszak, amit valaha átéltünk, egyben az egyik legnagyobb változásokat hozó időszak is”. Sunak azt mondta, hogy az Egyesült Királyság „válaszút előtt áll”, és „életünk szinte minden területe megváltozik”.

Sir Keir Starmernek „nincs terve” az Egyesült Királyság jövőjével kapcsolatban – mondta Rishi Sunak, miközben azt állította, hogy a Munkáspárt vezetőjének „nincsenek elvei sem”. Rishi Sunak nem volt hajlandó kizárni, hogy júliusban megtartják az általános választásokat. De azt mondta, amikor a kampány elkezdődik, szívesen vállalja a vitapárbajokat Sir Keir Starmerrel, „annyiszor, ahányszor csak akarja”.

Úgy tűnt, Rishi Sunak olajágat ajánl Boris Johnsonnak, mivel azt mondta, azt akarja, hogy minden tory, aki „azokért a dolgokért akar harcolni, amiben hiszünk”, együtt kampányoljon a Konzervatív Párt mellett a következő általános választáson.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e helye Boris Johnson úrnak a tory választási kampányban, a miniszterelnök azt mondta: „Ezt is világosan elmondtam már többször is. Azt akarom, hogy minden konzervatív, aki osztja az elképzeléseimet, részese legyen ennek a kampánynak, és küzdjön azokért a dolgokért, amelyekben hiszünk.”

Beszéde végén Rishi Sunak elmondta, hogy az Egyesült Királyságra „viharos idők várnak”.

A miniszterelnök így zárta beszédét: „Bízhatnak bennem, hogy biztonságban tartom Önöket és családjaikat a bel- és külföldi fenyegetésekkel szemben. Viharos idők jönnek. A veszélyek igen is valósak. De Nagy-Britannia ismét büszkének érezheti magát, Nagy-Britannia ismét magabiztosnak érezheti magát, mert merész és jól átlátható tervekkel egy biztonságos jövőt tudunk és fogunk teremteni.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után