Életveszélyes időjárási körülményekre vonatkozó figyelmeztetés Anglia egyes részein: helyenként 120-130 Km/órás széllökések lesznek 1

Sárga időjárási figyelmeztetés van érvényben ezen a héten Nagy-Britannia egy jelentős részére vonatkozóan, ahogy az őszi és téli szezon első vihara rövidesen eléri az Egyesült Királyságot.

Életveszélyes időjárási körülményekre vonatkozó figyelmeztetés Anglia egyes részein: helyenként 120-130 Km/órás széllökések lesznek 3

A brit meteorológiai intézet szerint akár 130 km/órás széllökések is előfordulhatnak az ország egyes pontjain, és egy hatalmas területen szerda délelőtt 10 órától csütörtök reggel 7 óráig sárga időjárási figyelmeztetés van érvényben. Az Agnes névre keresztelt vihar kapcsán a Met Office egyik meteorológusa azt mondta, hogy „életveszélyes” helyzetek is kialakulhatnak az erős szél és a heves esőzések miatt, a szél által felkapott törmelék és hirtelen áradások formájában.

Mark Sidaway, meteorológus a következőket mondta: „Egy mély, alacsony nyomású terület várhatóan szerdán hajnalban éri el Írország délnyugati részét, és az Egyesült Királyság északi részein halad majd keresztül, majd csütörtök hajnalra az idő újra kitisztul.”

„Néhány bizonytalanság van ennek az időjárási rendszernek a pontos nyomvonalát és erősségét illetően, de a legvalószínűbb kimenetel jelenleg, hogy 90-100 km/órás széllökések is lesznek a belső, szárazföldi területeken. Sárga figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt az ország nagy részére szerda 10 órától csütörtök reggel 7 óráig.”

Életveszélyes időjárási körülményekre vonatkozó figyelmeztetés Anglia egyes részein: helyenként 120-130 Km/órás széllökések lesznek 4

„A tengerpart mentén 110-120 km/órás széllökések is előfordulhatnak, a legveszélyeztetettebb partszakaszokon azonban arra is van esély, hogy 130 km/órás széllökések söpörnek majd végig.”

A héten az időjárás várhatóan nagyon változékony marad, és a jövő hétvégére is hasonló idő várható. Alig néhány nappal ezelőtt a Nigel hurrikán maradványai okoztak sok helyen káoszt, özönvízszerű esőt és áradásokat hozva az Egyesült Királyság több területére.

A meteorológiai intézet a mostani figyelmeztetésében azt írta, hogy az „erős szél várhatóan szerdán északkeleti irányban vonul majd át az országon, és kis eséllyel ugyan de jelentős zavaró hatásai lehetnek”.

„Kis esélye van a személyi sérüléseknek és az életveszélynek”, valamint az épületek megrongálódásának, például a tetőkről a szél által lesöpört cserepek formájában. Fennáll az áramkimaradások és az olyan szolgáltatások, mint például a mobiltelefon hálózat átmeneti leállásának esélye. Az embereknek hosszabb utazási időre kell számítaniuk a közutakon, valamint egyes vasúti, légi és kompjáratok törlése sem kizárt. Néhány utat és hidat is lehet, hogy le fognak zárni egy időre.

A Met Office arra is figyelmeztette az embereket, hogy maradjanak éberek a tengerpartok közelében, a nagy hullámok és a rendkívül erős szél ugyanis sérüléseket és életveszélyes helyzeteket okozhatnak.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után