Eldurvult a lockdown ellenes tüntetés Londonban: összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel 1

Emberek ezrei csatlakoztak a menethez, amely a Hyde Parktól először a Szent Pál-székesegyházig ment, majd vissza a Westminsterig. Sajnos azonban időközben a dolgok kicsit eldurvultak, aminek több tucat letartóztatás lett az eredménye, és az összecsapások során több rendőr is megsérült.

Eldurvult a lockdown ellenes tüntetés Londonban: összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel 3

Legalább 36 embert tartóztattak le a tegnapi lockdown elleni tüntetésen London központjában, amelyen a tömegek mindennel dobálták a rendőröket ami a kezük ügyébe akadt és többen neki is mentek a rend őreinek. Emberek ezrei vettek részt a szombati demonstráción, alig pár nappal a tavaly március 23-án bevezetett első brit lockdown évfordulója előtt.

Eldurvult a lockdown ellenes tüntetés Londonban: összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel 4

Az események pont nem sokkal azt követően történtek, hogy több mint 60 parlamenti képviselő írta alá azt a levelet, amelyben arra figyelmeztettek, hogy a rendőrség részéről a tüntetéseken való részvétel bűncselekménnyé nyilvánítása „nem elfogadható és vitathatatlanul nem törvényszerű”.

Eldurvult a lockdown ellenes tüntetés Londonban: összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel 5

A Fővárosi Rendőrség végig kísérte a tüntetőket az Oxford Street, a Chancery Lane, az Embankment mentén egészen a Parlament Square-ig majd tovább a Whitehall irányába. A felvonuláson részt vettek többek közt olyan személyek, mint Laurence Fox színész, vagy Piers Corbyn, Jeremy Corbyn volt munkáspárti vezető testvére.

Eldurvult a lockdown ellenes tüntetés Londonban: összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel 6

A Trafalgar téren összegyűlt tömegeket a rendőrök feloszlatták, eközben más tüntetők visszatértek a Hyde Parkba. Az este folyamán később még inkább kiéleződött a helyzet a demonstrálók és a rendőrség közt, a tüntetők ugyanis üvegeket és kannákat kezdtek dobálni rájuk, aminek következtében több járőr kénytelen volt visszamenekülni a rendőrautójához.

Eldurvult a lockdown ellenes tüntetés Londonban: összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel 7

Egy Körülbelül 100 fős csoport üldözte is a rendőrautókat, ütlegelte és rugdosta őket, ahogy azok elhagyták a környéket. A barátságosabb tüntetők ekkor hagyták el a parkot. A pajzsokkal és sisakokkal felfegyverkezett rohamrendőrök egy kb. 100 fős csoportja ezt követően érkezett meg, hogy rendet tegyenek…

Eldurvult a lockdown ellenes tüntetés Londonban: összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel 8

A Met szóvivőjének elmondása szerint mintegy 36 embert tartóztattak le este 18:45-ig. A rendőri akciót vezető Laurence Taylor elmondta, hogy bár a jelenlévő emberek többsége nem okozott gondot, zavargások azért voltak, a tömegek üvegeket dobták és  számos rendőrt bántalmaztak.

Eldurvult a lockdown ellenes tüntetés Londonban: összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel 9

A bámészkoók elbeszélései alapján az üvegek mellett többen tűzijátékokkal is lövöldöztek a rendőrökre, és közben olyanokat ordibáltak, hogy “Szabadság” és “Jövünk érted, Boris”.

Eldurvult a lockdown ellenes tüntetés Londonban: összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel 10

A parlamenti képviselők levele szerint az ilyen „sokkoló jelenetek” „teljes mértékben elkerülhetők” lennének, ha a kormány pontosabb útmutatást adott volna a rendőrségnek, és biztosította volna, hogy a tüntetésekre ne vonatkozzon a lockdown alatti gyülekezési tilalom.

Eldurvult a lockdown ellenes tüntetés Londonban: összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel 11

Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után