Eldőlt: brutális adóemelések és a közszolgáltatások leépítése következik Anglia egyik legnagyobb városában 1

A városi önkormányzat aláírt egy megállapodást, amely 21 százalékos adóemelést és a közszolgáltatások mértékének és minőségének jelentős csökkentését eredményezi majd a következő két évben Birmingham városában.

Eldőlt: brutális adóemelések és a közszolgáltatások leépítése következik Anglia egyik legnagyobb városában 3

Európa legnagyobb önkormányzata tavaly szeptemberben tényleges csődöt kényszerült bejelenteni, és soha nem látott 300 millió GBP-os költségcsökkentésre törekszik – a város önkormányzata a szolgáltatásnyújtás „drasztikus változtatásaira” hívta fel a lakosság figyelmét.

Míg az önkormányzatok általában nem tudják több mint 5 százalékkal emelni az önkormányzati adót évente annak megszavaztatása nélkül, Birmingham a rendkívüli helyzet okán felmentést kapott Michael Gove minisztertől, így a következő két évben 10 százalékkal is emelhetik az adókulcsokat, a pénzügyi nehézségek mielőbbi leküzdésére.

A teljes képviselő-testület kedden megszavazta az emelést, amely két év alatt összesen körülbelül 21 százalékos emelést jelent – ami körülbelül 280 GBP-os emelkedésnek felel meg egy tipikus A adósávban lévő ingatlan esetében, és 840 GBP-os emelkedésnek felel meg egy H sávban lévő lakásnál. Mindemellett pedig jelentős kiadáscsökkentéseket javasoltak.

A birminghami városi tanács keddi ülésén a konzervatív frakció vezetője, Robert Alden ezt mondta: „Polgármester úr, ez egy fontos költségvetés, ez egy olyan költségvetés, amely megmutatja, hogy a birminghami munkáspárt milyen rosszul menedzselte az önkormányzat pénzügyeit, és hogy még egy valamire való tervük sincs az okozott kár kijavítására.”

A tervezett költségcsökkentések közé tartozik az utcai közvilágítás fényerejének csökkentése, a szemét heti helyett kéthetente történő összegyűjtése, valamint a temetési költségek emelése. Nagyjából 600 önkormányzati állás megszüntetése is várható, ami a szociális ellátás, a művészetek, az autópálya-karbantartás és a közterületek szektoraiban dolgozó alkalmazottak közt fog megoszlani valamilyen arányban.

Az önkormányzat büdzséje a 2010-es megszorítások bevezetése óta csökkent, és Birmingham csupán egyike annak a nyolc helyi önkormányzatnak, amelyek az elmúlt hat évben kénytelenek voltak csődöt jelenteni. 2018 előtt utoljára 2000-ben kényszerült ilyesmire helyi önkormányzat Nagy-Britanniában.

A felnőttek szociális ellátására és a gyermekekre, fiatalokra és családokra szánt költségvetés összesen 75 millió GBP-tal csökken. Ezek az osztályok, szolgáltatók a város legsebezhetőbb lakosaival foglalkoznak, és tevékenységeik gyakran megelőző jellegűek. Valós aggodalomra ad okot, hogy ezek a kiadáscsökkentések rövid távon nyereséget, de hosszú távú sok embernek komoly fájdalmat és nehézségeket eredményezhetnek.

Amikor Birmingham költségvetési javaslatait közzétették, az önkormányzat vezetője a következőket mondta: „Mindenkitől bocsánatot szeretnék kérni mind a jelentős kiadáscsökkentések, mind az idei jelentős önkormányzati adóemelés miatt. Nincs más választásunk, mint hogy szembenézzünk ezekkel a kihívásokkal. És mindent megteszünk annak érdekében, hogy az önkormányzat újból stabil lábakon álljon.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után