Egyre többen aggódnak, kórházban a királynő 99 éves férje, Fülöp herceg 1

Edinburgh hercegét, a 99. évét taposó Fülöpöt hétfőn át kellett, hogy szállítsák a Szent Bartholomew Kórházba egy fertőzés kezelése miatt, valamint egy már meglévő szívbetegséggel kapcsolatos vizsgálatok és megfigyelés okán – közölte a Buckingham-palota.

Egyre többen aggódnak, kórházban a királynő 99 éves férje, Fülöp herceg 3

Ami egyre több embert aggaszt, hogy amikor bevitték, mindenki azt nyilatkozta, hogy semmi komoly, viszont már több, mint 10 napja bent tartják, és most át is szállították. A Palota hétfőn ebédidőben jelentette be a hírt, miután többen egy mentőt láttak távozni a londoni magánkórházból, ahol Fülöp herceg az elmúlt közel két hetet töltötte.

“Edinburgh hercegét ma a King Edward VII. Kórházból a Szent Bartholomew Kórházba helyezték át, ahol az orvosok továbbra is egy fertőzéssel kezelik, valamint vizsgálatokat végeznek el rajta egy már meglévő szívbetegség miatt. A herceg továbbra is jól van és jól reagál a kezelésre, de várhatóan legalább a hét végéig kórházban marad.” – olvasható a palota közleményében.

A hamarosan 100. születésnapját ünneplő Fülöpöt esernyők segítségével rejtették el a kamerák és a fotósok hada elől, amíg betették a mentőbe hétfő reggel. Február 16-án került a kórházba, miután a windsori kastélyban rosszul kezdte érezni magát. Egy olyan fertőzés miatt részesült kezelésben, amely a Palota állítása szerint nem kapcsolódik semmilyen módon a koronavírushoz.

Egyre többen aggódnak, kórházban a királynő 99 éves férje, Fülöp herceg 4

Egy rendőrautó állt keresztbe a kórház mellékutcájában, amíg a herceget a kórházból a mentőautóba tették. Emellett járőrök vették körbe a kórházat, hogy a bámészkodókat távol tartsák, illetve odébb tessékeljék. A Buckingham-palota azóta nem kívánt nyilatkozni a fejlemények kapcsán.

Fülöp herceg már több, mint 13 napja van összesen kórházban – ami a leghosszabb kórházi tartózkodása. 2013 júniusában 11 napot töltött kórházban egy hasi műtét után. A herceg három hónapra van mindössze a 100. születésnapjától. Kezdetben úgy volt, hogy csak néhány napra kell kórházba vonulnia elővigyázatossági okokból.

Penny Junor királyi életrajzíró szerint a herceg kórházi viselkedése fontos lesz, híres ugyanis a lazaságáról, kötözködős stílusáról, és csípős megjegyzéseiről. “Reméljük, hogy nem lehangolt vagy lemondó, reméljük, hogy nem viselkedik jól, mert úgy gondolom, hogy ez valószínűleg rossz előjel lenne – a kötekedős Fülöp herceg az egészséges herceg” – mondta.      Forrás

Megosztás