A rendőrség nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen tisztán látszik, ahogy egy sétáló férfi kezéből egy vele szemben közlekedő biciklis kiragadja mobiltelefonját, majd továbbteker.

biciklis tolvaj Londonban

A felvétel szerint január 26-án 17:15-kor, egy 41 éves férfi sétált a Fetter Lane-en, kezében mobiltelefonjával. A járdán szemből érkező száguldó kerékpáros közel ment a férfihez, és egy gyors mozdulattal kikapta mobiltelefonját a kezéből, majd ugyanazzal a lendülettel továbbhajtott.

A rendőrség a CCTV felvételével szeretné felhívni az emberek figyelmét, hogy fokozottan vigyázzanak mobiltelefonjukra az utcákon.

A fővárosban eddig is problémát jelentettek a folyamatos telefonlopások, az ilyen esetek száma azonban az utóbbi időben tovább emelkedett.

https://www.youtube.com/watch?v=CTdoJ4ogrZw

Az egyik rendőrtiszt elmondása szerint, a járdára feltekerő kerékpárosok 18:00 és 22:00 óra között csapnak le a gyanútlan járókelőkre a legtöbbször.

Doug Blackwood rendőrfelügyelő közleményt adott ki, melyben azt javasolja a londoni utcákon sétálóknak, hogy mindenki legyen éber, mikor telefonját használja.

A felhívás szerint a séta közben írt üzenetek nem csak elterelik figyelmünket, ami balesetveszélyes is, de kiszolgáltatottá tehetnek egy hasonló szituációban.

111223phoneSnatch_5627849

„Amennyiben valóban szükséges nyilvános helyen használnunk a mobilunkat, úgy a telefonbeszélgetést próbáljuk rövidre fogni.” – áll a felhívásban.

A felvételen látható fehér nadrágos, szürke, kapucnis pulóvert viselő férfi kilétéről, egyelőre nincs bővebb információ.

A rendőrség arra kéri azokat, akik bármilyen információval rendelkeznek az üggyel kapcsolatban, hívják a londoni rendőrséget a 020 7601 2222 –es telefonszámon.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/crime/moment-mans-phone-is-snatched-from-his-hand-in-the-blink-of-an-eye-as-he-walked-in-city-10074798.html

Jakab Norbert