A hétfő esti csúcsforgalomban egy egy éves gyermek esett áldozatul a kaotikus közlekedési állapotoknak London belvárosában.

KENCRASH

A kisbabát egy taxi gázolta halálra egy Kensington-i hotel előtt az esti órákban. A rendőrségi jelentés szerint a csecsemő este 10 óra környékén hunyt el, nagyjából négy órával a balesetet követően. Az elmondások alapján a gyereket a babakocsijában tolták az ütközéskor, ami a Baglioni hotel előtt történt, nem messze a Hyde Park-tól.

„Az incidens este 6:10 körül történt a Hyde Park Gate-nél. A gyermek, aki egy egyéves kisfiú volt, az egyik családtagjával volt, amikor az ütközés történt. A helyszínre érkező londoni mentők azonnal egy közeli kórházba vitték. Sajnos azonban 21:50-kor belehalt sérüléseibe. A hozzátartozókat értesítettük.” – nyilatkozta a rendőrség szóvivője.

31FD149200000578-0-image-a-17_1457440201131

A gépjármű (egy ezüst színű Toyota Prius) sofőrje a helyszínen megállt, és nem hajtott el, így egyelőre letartóztatásra nem került sor, de a nyomozás megkezdődött a részletek feltárásának érdekében.

A járókelők beszámolói alapján a gyermek családtagjait nagyon felzaklatta a dolog, és a kiérkező rendőröknek kellett nyugtatgatniuk őket.

„A babakocsi ott volt az úttesten. Egy csomó rendőrautó volt a helyszínen. Elég nagy volt a pánik. Az utat azonnal lezárták és a Priust vizsgálták a rendőrök. Nem tudom, hogy a kisbaba előrefelé, vagy hátrafelé repült, de az biztos, hogy az autó mindkettőjüket elütötte.” – mesélte az egyik szemtanú.

Annak ellenére, hogy elkordonozták a bejáratot, a hotel nyitva maradt a helyszínelés ideje alatt is. A hotel recepciósa elhatárolódott az esettől, azt mondta, semmi közük hozzá, és nem tud semmit arról, hogy pontosan mi történt. A rendőrség arra buzdít mindenkit, hogy ha látott, vagy hallott valamit, hívja a 020 8543 5157 számot.

Egyre kaotikusabb a helyzet, ami a londoni közlekedést illeti. Túlzsúfolt a város. Régen bátran lehetett biciklivel közlekedni, mára meg szinte minden nap lehet biciklis balesetekről hallani, pedig sokszor gyorsabb két keréken haladni a csúcsforgalom ideje alatt. A metrón is egyre több a baleset, csak úgy potyognak be az emberek a metró elé a túlzsúfolt peronokon, szinte havi rendszerességgel. A buszokon tömeg van, és lassúak, kocsival meg a belvárosban alig lehet haladni és még sokba is kerül. Itt az ideje, hogy London közlekedését megreformálják. Kár, hogy ahhoz, hogy végre történjen is valami, ennyi emberéletnek kell odavesznie…    Forrás: http://www.standard.co.uk/

 [fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára