Egy brit férfi meghalt, miután 22 felest itattak meg vele 90 perc alatt 1

Meghalt egy brit származású férfi, miután 90 perc leforgása alatt 22 felest adtak neki egy lengyelországi sztriptízklubban – közölték a helyi hatóságok nemrégiben.

Egy brit férfi meghalt, miután 22 felest itattak meg vele 90 perc alatt 3

Az áldozat, akit a helyi adatvédelmi törvények miatt csak a 36 éves Mark C-ként azonosítottak, a múlt hónapban egy barátjával töltött egy éjszakát Krakkóban, amikor is ellátogattak a Wild Nights nevű klubba. A nyomozók azt mondták, hogy Mark már részeg volt, amikor a helyszínre érkeztek, és miután az ingyen belépővel sikeresen becsábították, bent még megpróbálta visszautasítani az italokat, amelyeket a személyzet tagjai folyamatosan kínáltak neki.

Azonban az elmondások alapján addig tukmálták rá az italokat, amíg 22 felest bele nem erőltettek, amelyet követően egyszer csak összeesett és nem sokkal később alkoholmérgezésben meghalt. A lengyel országos ügyészség szerint a turista véralkoholszintje legalább 0,4% volt, ami már halálosnak tekinthető.

A lengyel hatóságok szerint Markot még ki is rabolták és 2200 złotyt – ami nagyjából 420 fontnak felel meg – vettek tőle el, miközben eszméletlen volt. Múlt csütörtökön a rendőrség azt közölte, hogy összesen 58 ember ellen emeltek vádat szervezett bűnözői csoporthoz való tartozás miatt a szórakozóhelyeken lezajlott razziák sorozatát követően.

Egy brit férfi meghalt, miután 22 felest itattak meg vele 90 perc alatt 4

A lengyel Központi Rendőrségi Nyomozó Iroda (CBSP) azt mondta, hogy a klubok ezt a technikát tudatosan alkalmazták, amely során leitatták az ügyfeleket, majd ellopták a pénzüket.

A hatóságok által közzétett egyik videón látható, ahogy gyanúsítottakat tartóztattak le, valamint elektronikus eszközöket, számítógépeket, készpénzt és telefonokat foglaltak le a helyszíneken. A letartóztatottak között volt az a csoport is, akik Markot halálra itatták.

Közleményükben ezt írták: „Az ügyben a nyomozók által vizsgált egyik nyom az a sértettre vonatkozik, akit akut alkoholmérgezés következtében eszméletvesztést, majd halált okozó ittas állapotba kényszerítettek. A férfi az eset során nem kapott orvosi segítséget. A cselekmény elkövetésével gyanúsítottakat ideiglenes letartóztatásba helyezték.”

A nyomozás, amely Varsó területén és Krakkóban működő klubokat is érint, már folyamatban van. Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után