Egy 16 éves fiút arcon lőttek, majd egy 17 éves lányt agyonlőttek Londonban 1

Rivális bandák kereszttüzébe került hétfő este egy 17 éves lány Észak-Londonban, Tottenhanban a Chalgrove Road-on, rendőrök találtak rá este 9:35-kor. Alig néhány perccel később két másik tinédzsert támadtak meg a brit fővárosban, akik közül az egyik fiút arcon lőtték.

Egy 16 éves fiút arcon lőttek, majd egy 17 éves lányt agyonlőttek Londonban 3

A mentősök megpróbálták stabilizálni a lány állapotát, de sajnos még a helyszínen elhunyt 22 óra 43 perckor. A rendőrség jelentése szerint Ő volt a 37. gyilkosság áldozata az elmúlt két hónapban Londonban. Ugyanezen az estén 25 perccel és 5 kilométerrel arrébb két fiatalt támadtak meg, egy 16 éves fiút arcba lőttek és egy 15 éves fiút a karján késsel megsebesítettek.

Egy 16 éves fiút arcon lőttek, majd egy 17 éves lányt agyonlőttek Londonban 4

Az áldozatok kórházba kerültek, a pisztoly által sebesített fiú jelenleg is kritikus állapotban küzd az életéért.
A késelést elszenvedett fiú, egy másik kórházba került, rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett, de szerencsére az élete nincsen veszélyben.

A két esemény a rendőség szerint nincsen összefüggésben, letartóztatások még az egyik esetben sem történtek.

Egy 16 éves fiút arcon lőttek, majd egy 17 éves lányt agyonlőttek Londonban 5
az elhunyt fiatal lány

A Walthamstow-i képviselő Stella Creasy kedden reggel posztolta  Facebookon és Twitteren, hogy: „Szomorú és szörnyű esemény történt, ezért tisztában vagyok vele, hogy sok a spekuláció körülötte, ígérem több információval fogok szolgálni, amint azok rendelkezésemre állnak.”

Egy 16 éves fiút arcon lőttek, majd egy 17 éves lányt agyonlőttek Londonban 6

Ms Creasy elmondása alapján, a rendőrök nagy erővel keresik az elkövetőket, és folyamatosan járőröznek a környéken. Napi 24 órában több helyen speciális egységek fognak őrködni, az intelligens számítógépes rendszerük által meghatározott helyeken, hogy biztonságossá tegyék a környéket.

Ezekből és még számos más incidensből kiindulva a kerületi rendőrparancsnok minden területre az A406-tól délre érvénybe helyezte a 60 CJPO rendeletet. Ez a rendelet, arra ad meghatalmazást, hogy azonosítsák és megakadályozzák a fegyverviselő személyeket.

London először a modernkori történelemben megelőzte New York-ot a gyilkossági statisztikában. Bárki akinek információja van, bármelyik esetről hívja a rendőrséget a 101-es telefonszámon, vagy névtelenül jelentse be a Bűnmegelőzés központi telefonszámán a 0800 555 111-en.  Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra! Forrás

Megosztás