Drámai pillanatok: egy autós hajtott a Downing Street kerítésébe, az egész környéket lezárták 1

Drámai felvételek örökítették meg azt a pillanatot, amikor egy férfit, aki autójával belehajtott a Downing Street kapujába, a fegyveres rendőrök valósággal megrohamozták és pillanatok alatt letartóztatták.

Drámai pillanatok: egy autós hajtott a Downing Street kerítésébe, az egész környéket lezárták 3

A mentők is a baleset helyszínére siettek a Whitehallon, miután egy ezüstszínű Kia ütközött a kerítésnek a Downing Street 10-es szám előtt ma 16:20 körül. A rendőrök pillanatok alatt körbevették a járművet, és letartóztatták az autó sofőrjét, akit károkozás és veszélyes vezetés gyanúja miatt vettek őrizetbe – erősítette meg a Met Police.

A járókelők tucatjai gyűltek össze az incidens helyszínén szinte pillanatok alatt az autó körül, miközben a fegyveres rendőrök őrt álltak a jármű körül és biztosították a helyszínt. A Met szóvivője azt is megerősítette, hogy személyi sérülés nem történt.

Simon Parry szemtanú így nyilatkozott: „Nagy csattanást hallottam, felnéztem, és rengeteg rendőrt láttam, akik sokkoló pisztollyal felszerelkezve kiabálnak a férfival. Sok rendőrautó érkezett meg a helyszínre nagyon gyorsan, és perceken belül evakuálták a területet.”

Drámai pillanatok: egy autós hajtott a Downing Street kerítésébe, az egész környéket lezárták 4

A 44 éves férfi azt mondta, hogy a sofőrt „arccal a földre szorították”, és rögtön letartóztatták. Azt mondta, hogy a férfi mintha lassított volna, mielőtt elérte a Downing Street kapuját, azt követően, hogy kihajtott az út másik oldaláról.

A Met Police szerint az incidenst jelenleg nem kezelik terrorcselekményként. Az incidensről a BBC által sugárzott felvételen is úgy tűnik, hogy az autó lelassul, mielőtt nekiütközik a kapunak.

Drámai pillanatok: egy autós hajtott a Downing Street kerítésébe, az egész környéket lezárták 5

Úgy tűnt, hogy a jármű a védelmi minisztérium épülete melletti parkolóból jött ki, a Cenotaph közelében, majd hirtelen fékezett, ezt követően pedig a Downing Street kapujába hajtott.

Drámai pillanatok: egy autós hajtott a Downing Street kerítésébe, az egész környéket lezárták 6

Rishi Sunak állítólag a Downing Streeten tartózkodott, amikor az autó a kerítésnek csapódott. Állítólag Jeremy Hunt pénzügyminiszter is a Downing Streeten tartózkodott az incidens idején.

Drámai pillanatok: egy autós hajtott a Downing Street kerítésébe, az egész környéket lezárták 7

A rendőrség állítólag azóta eltávolította a széles kordont, amely korlátozta a belépést a Whitehall területére, de egy kis kordon még mindig a helyén maradt a kapuk közelében.

Drámai pillanatok: egy autós hajtott a Downing Street kerítésébe, az egész környéket lezárták 8

A közvetlenül az incidens után kialakult hangulatról nyilatkozva az egyik szemtanú a következőket mondta: „Többen pánikba estekés elkezdtek szaladni, de voltak olyanok is akik csak izgatottak lettek és kíváncsian nézték az eseményeket.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után