Egész Londonra kiterjesztik a napi 12.50 fontos díjat rengeteg autós számára 1

Az ultra alacsony kibocsátású zónát (Ulez) a jövő év végéig egész London területére kiterjesztik – jelentette be Sadiq Khan, a brit főváros polgármestere pénteken.

Egész Londonra kiterjesztik a napi 12.50 fontos díjat rengeteg autós számára 3

Ez a mai bejelentés tulajdonképpen azt jelenti, hogy a környezetszennyezőbb járművek vezetőinek napi 12,50 fontot kell majd fizetniük azért, hogy a fővárosban bárhol közlekedhessenek – és gyakorlatilag csak „tiszta” járművek közlekedhetnek majd az M25-ösön belül díjfizetési kötelezettség nélkül.

Mr. Khan azt is bejelentette, hogy úgy döntött, hogy felhagy azzal a tervvel, hogy London területére  napidíjat szabjon ki, legalább 3,50 GBP-os összegben a London területére belépő, a városon kívülről érkező autósokra. A polgármester úr egy harmadik lehetőséget is elvetett, amely a napi 2 GBP-os „tiszta levegő díj” bevezetése lett volna minden Londonban közlekedő benzines és dízelmotoros autóra.

A polgármester felkérte a Transport for Londont, hogy indítson konzultációt arról, hogy az Ulezt mind a 33 városrészre kiterjesszék. Azt mondta, „további merész intézkedésekre” van szükség a levegő szennyezettségének csökkentésére, a klímahelyzet kezelésére és a dugók csökkentésére. Az Ulez zóna további bővítése azonban az előrejelzések szerint csak kevesebb előnnyel jár majd.

A szakértők elmondása alapján a becslések szerint ez a jogszabály változtatás 20-40 ezer szennyező járművet tüntet majd el az utakról, és kb. 10 százalékkal csökkenti a káros anyagok mennyiségét a levegőben, szemben a napi 47 000-rel kevesebb „koszos” járművel és 30 százalékos csökkenéssel a szennyezőanyagok tekintetében, amit a legutóbbi, októberi módosítás eredményezett.

Egyelőre nem lehet pontosan megmondani, hogy a TfL-nek mennyibe fog kerülni a kamerahálózatának bővítése – körülbelül 130 millió fontot költött 750 kamera külvárosi telepítésére a legutóbbi bővítés alkalmával –, illetve mennyi pénzt fog termelni napi illetékek és büntetések formájában.

Jelenleg a legtöbb hét évnél idősebb dízelmotoros jármű vagy 16 évnél idősebb benzines autó sofőrjének fizetnie kell az Ulezt, ha belép a zónába, vagy azon belül közlekedni szeretne kocsijával. Azok a sofőrök, akik nem fizetik be a díjat, 160 GBP-ig terjedő bírságot kapnak.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után