Döbbenetes felvételek, amin brit újságírókat rajtaütés ér, és több lövés el is találja őket Ukrajnában 1

Szomorú és felkavaró felvételek láttak napvilágot, amelyek megörökítették azt a pillanatot, amikor két brit újságírót több találat is ér, miután heves tűzharcba keveredtek Ukrajnában.

Döbbenetes felvételek, amin brit újságírókat rajtaütés ér, és több lövés el is találja őket Ukrajnában 3

Stuart Ramsay-t, a Sky News vezető tudósítóját egy golyó találta el a háta alsó részén, amikor tüzet nyitottak az autójukra hétfőn, Kijev felé menet. Richie Mockler operatőrt két lövedék találta el amit óriási szerencséjére a golyóálló mellénye megfogott, majd a csapatnak ezt követően sikerült elmenekülnie a rajtaütés helyszínéről és fedezékbe vonulnia. Később az ukrán rendőrök mentették ki őket.

A stáb teljes tagja, beleértve Dominque van Heerdent és Martin Vowles-t a Sky Newstól, valamint Andrii Lytvynenko helyi producert is, mostanra biztonságban van. Az esetről készült felvételt péntek este a Sky News is leadta.

Ramsay elmondta, hogy csapatával épp Bucha városa felé tartottak, ahol többet akartak kideríteni arról a hírről, hogy az ukrán hadsereg előző nap megsemmisített egy orosz konvojt. Egy kereszteződésen áthaladva „a semmiből” egy „kis robbanás” hallatszott. Majd az autó egyik kereke kidurrant, az autó megállt, és hirtelen „minden a feje tetejére fordult”. „Csak úg repkedtek a golyók, a szélvédő ripityára tört, az ülések, a kormány , a műszerfal darabokra szakadtak a golyózáporban.” – mesélte.

Azt mondta, az ukránok azt mondták nekik, hogy a támadást egy „szabotőr orosz felderítő osztag” követte el ellenük, akik profiknak tűntek mert elég pontosan céloztak. Ramsay azt mondta, a csapat először azt hitte, hogy az ukrán hadsereg tévedésből nyitott rájuk tüzet, de amikor pánikszerűen próbálták megmagyarázni, hogy ők újságírók, a golyók csak tovább záporoztak rájuk.

„Emlékszem, hogy azon tűnődtem, hogy a halálom fájdalmas lesz-e” – mondta.

A csapat egy részének sikerült elmenekülnie, de Mr. Ramsayt egy golyó találta el a háta alsó részén, és futás közben megbotlott, és így még az arca is felnyílt. Végül sikerült bemenekülniük egy gyárba, ahol fedezékbe vonultak. Később az ukrán rendőrök mentették ki őket. A Sky News stábja most visszaérkezett az Egyesült Királyságba, Litvynenko pedig családjával Ukrajnában maradt.

„A lényeg az, hogy nagyon szerencsések voltunk. De ukránok ezrei halnak meg, és családokat is célba vesznek az orosz csapatok, akárcsak bennünket, akik szintén egy sima személyautóval közlekedtünk. Ez a háború napról napra rosszabb.” – mondta Ramsay úr.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után