Ebben a hónapban újabb több száz font támogatás válik elérhetővé családok, háztartások millióinak Nagy-Britanniában 1

Ahogy az időjárás kezd hűvösebb lenni, és beköszöntenek a hosszú éjszakák, az Egyesült Királyságban sokan aggódva nézik majd energiaszámláikat, és kétszer is meggondolják, hogy bekapcsolják-e a fűtést.

Ebben a hónapban újabb több száz font támogatás válik elérhetővé családok, háztartások millióinak Nagy-Britanniában 3

Míg az éves energiaszámlák felső határát áprilisig 2500 fontban fagyasztották be, az infláció pedig 11,1 százalékon áll, ami megnöveli az áruk árát a szupermarketek polcain, addig a Bank of England Monetáris Politikai Bizottsága 3 százalékra emelte az alapkamatot, Jeremy Hunt pénzügyminiszter pedig meglehetősen borús híreket közölt az őszi költségvetésben november 17-én.

Egy 24 milliárd font értékű adóemelési csomagot vezetett be, és 30 milliárd fontnyi kiadáscsökkentést annak érdekében, hogy betömje a hatalmas finanszírozási fekete lyukat az államkasszában, és megnyugtassa a globális pénzügyi piacokat arról, hogy Nagy-Britannia továbbra is megbízható kereskedelmi partner marad.

De több megélhetési támogatás is elérhetővé válik a december hónap folyamán. Íme egy útmutató, hogy mire számíthatunk, és kik jogosultak.

Energiaszámla kedvezmény

Mr. Sunak még tavasszal bejelentette, hogy minden háztartás 400 font energiaszámla-kedvezményt kap, hogy ezzel enyhítse az európai energiaválság miatt emelkedő számlák okozta terhet. Az első 66 GBP-os részletet októberben adták, majd egy másikat novemberben, további 67 GBP érkezik ebben a hónapban, majd januárban, februárban és márciusban.

Azok, akik csoportos beszedési megbízással (direct debit) fizetik a számláikat, automatikusan megkapják a kedvezményt – akár a havi befizetéseiből levonva, akár a bankszámlára történő visszatérítésként.

Nyugdíjasok megélhetési költség támogatása

A kiszolgáltatottabb idősek, akik Winter Fuel Paymentsben (WFP) részesülnek, további 300 fontot kapnak Sunak tavasszal bejelentett tervei keretében, néhányan már novemberben meg is kapták, a többi jogosult számára pedig ebben a hónapban kerül kiosztásra. Értéke általában 200 és 300 GBP között van, életkortól és körülményektől függően, és azok jogosultak rá, akik már túllépték az állami nyugdíjkorhatárt.

Cold Weather Payment 

Ez a kormányzati program november 1-jén indult újra, és 2023. március 31-ig tart, és 25 GBP-t biztosít az alacsony jövedelműeknek minden hétnapos időszakra, amikor mínuszba fordul a hőmérséklet. A pénzt (a téli időjárás súlyosságától függően) mindenkinek kifizetik, aki regisztrált a DWP-nél, és az alábbi támogatások valamelyikét kapja: pension credit, income support, income-based jobseeker’s allowance, income-related employment and support allowance or universal credit.

Warm Home Discount 

November 14-én újjáélesztették a kormány téli fűtéstámogatási rendszerét is, amely március 31-ig tart, és 150 fontot biztosít a jogosult kedvezményezetteknek, hogy átvészeljék a leghidegebb évszakot, a pénzt a szolgáltató vonja le az energiaszámlájukból. A pénzt a magas energiaköltségek fedezésére kifizetik bárkinek, aki a következő támogatások valamelyikében részesül: pension credit, income-related employment and support allowance, income-based jobseeker’s allowance, income support, universal credit, housing benefit or child tax credits and working tax credits.

DWP karácsonyi bónusz

A DWP 10 GBP karácsonyi bónuszt is küld bizonyos juttatásokban részesülő háztartásoknak ebben a hónapban. A kifizetésnek „DWP XB” néven kell megjelennie a bankszámlakivonaton. Felhívjuk az állami támogatásban részesülők figyelmét arra is, hogy decemberben a szokásosnál egy munkanappal korábban kaphatják meg a kifizetést, mivel 26. hétfő, 27. kedd és január 2. hétfő mind munkaszüneti nap.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után