Drasztikusan emelkedik a rákban és más súlyos betegségekben szenvedők száma Angliában – 9-szer olyan gyorsan, mint az egészséges embereké 1

Az előrejelzések szerint kilencszer gyorsabban fog nőni a súlyos betegségben szenvedők száma Angliában, mint az egészséges munkaképes korú lakosságé. 2040-re csaknem minden ötödik embernek lesz olyan egészségügyi problémája, mint a demencia vagy a rák, míg 2019-ben még „csak” minden hatodiknak volt.

Drasztikusan emelkedik a rákban és más súlyos betegségekben szenvedők száma Angliában – 9-szer olyan gyorsan, mint az egészséges embereké 2

Az elemzést végző Egészségügyi Alapítvány szerint ez a változás igen nagy hatással lesz az NHS-re. A szakértők szerint radikális váltásra lenne szükség, nagyobb odafigyelésre lenne szükség a közösségekben, sokkal inkább, mint a kórházakban. Az előrejelzések szerint 2040-re 9,1 millió súlyos egészségi gondokkal küzdő ember lesz, ami 37%-os növekedést jelent a legfrissebb adatok szerint.

Összehasonlításképpen: az egészséges munkaképes korúak száma mindössze 4%-kal fog növekedni. A betegek számának a növekedésének a fő oka a népesség elöregedése, de egyre több lesz a rossz egészségi állapotban élő fiatalok száma is – olvasható a jelentésben.

A súlyos egészségi gondokkal küzdők becsült száma Angliában

Drasztikusan emelkedik a rákban és más súlyos betegségekben szenvedők száma Angliában – 9-szer olyan gyorsan, mint az egészséges embereké 3

Különösen nagy növekedés várható a szorongással és depresszióval, krónikus fájdalommal és cukorbetegséggel küzdők számában. Az elhízás az egyik fő tényező, amely a megbetegedések számának növekedéséhez vezet. Ez sajnos bőven ellensúlyozza a kevesebb dohányzó és alacsonyabb koleszterinszint által elért pozitív eredményeket.

Anita Charlesworth, a kutatás vezetője ezt nyilatkozta: „A népesség elöregedése és a súlyos betegségek növekvő száma nem csak nálunk jellemző. A világ sok más országára ugyanez a nyomás nehezedik. A különbség csak az, hogy ki mennyire felkészült a kihívásra.”

„A következő két évtizedben a súlyos betegségek számának növekedése további nehézségeket fog okozni az NHS minden részében. A hatás azonban jóval túlmutat az egészségügyi szolgáltatásokon is, és jelentős hatással lesz más közszolgáltatásokra, a munkaerőpiacra és az államháztartásra is.”

Elmondta, hogy bár a súlyos egészségügyi problémával élőket, nem feltétlenül zárnák ki kivétel nélkül a munkaerőpiacról, azért nagyon sokan kiszorulnának.

Dr. Layla McCay, az egészségügyi menedzsereket képviselő NHS Konföderáció munkatársa szerint az előrejelzések “aggasztóak”, tekintettel az NHS-re már most is nehezedő fokozott nyomásra. Azt mondta, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre, hogy csökkentsük a rossz egészségi állapotban élők számát.

És hozzátette, hogy az idősek támogatása érdekében szükség lenne a szociális ellátásba való befektetésre is: “Tudjuk, hogy az egészségügybe való befektetés elősegíti majd az idősödő népesség életminőségének a javulását, valamint a gazdasági növekedést is.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után