Dráma a Wizz Airnél – az egyik budapesti járat utasai 36 órája várják, hogy a gépük felszálljon 1

Teljesen ki vannak akadva az egyik Wizz Air járat utasai, de nem véletlenül, ugyanis hétfőn 18:25-kor kellett volna felszállnia a légitársaság W6 2353 számú Budapest – Catania járatának, amely 21:00-kor indult volna vissza Budapestre. Azonban a járatot törölték, és az utasok azt az információt kapták, hogy majd csak kedd reggel 8-kor indulnak.

Dráma a Wizz Airnél – az egyik budapesti járat utasai 36 órája várják, hogy a gépük felszálljon 3

Ezt az időpontot végül este 19:30-ra módosították, majd kicsivel később 23:20-ra, de a járat végül akkor sem indult el. Eközben a Szicíliából Budapestre tartó utasok szintén azt várták, hogy végre elindulhassanak. Az egyik utas elmondása szerint volt olyan személy, aki már a második éjszakáját töltötte a cataniai reptéren.

Azt mondta: “Hétfő este óta várják az utasok, hogy elinduljon velük a gép Cataniából Budapestre. Az odafelé tartó járat törlése miatt ez a járat sem tudott július 1-jén, hétfőn 21 órakor elindulni. Az indulást először kedd 0:45-re módosították, de végül ezt a járatot is törölték.”

Több utas is ki volt akadva, és azt állítják, a Wizz Air nem adott érdemi tájékoztatást, csak egy-egy értesítést küldtek a járat további késéseiről.

Egy másik utas azt mondta SMS-ben tájékoztatták arról, hogy a járatot július 2-a kedd, 22:15-re tették át, majd később arról értesítették, hogy fél órával korábban, 21:45-kor indulnak. Bár hétfőről keddre ő még tudott szállást szerezni, kedd 11:30 óta viszont a reptéren várakozik. Ezt követően nem kapott SMS-t, majd a service desk-nél érdeklődve azt az infót kapta, hogy csak szerda hajnali 2-kor száll fel a gép.

Felmerült, hogy alternatív lehetőségként a kedden induló Ryanair gépre foglalja át a jegyét, de míg hétfő este még 9700 forintért lehetett volna ezt megtenni, addig a keddi SMS után már 105 ezer forintra emelkedtek a jegyárak, így ezt a lehetőséget elvetette. Ennek ellenére voltak, akik a Ryanairt választották, emiatt viszont ott túlfoglalás alakult ki, és az a járat is 2,5 órát késett. A magyarok közül többen is utazási irodával mentek, közülük volt, aki kapott szállást, igaz a reptértől másfél órára, és állítólag előfordult, hogy egy négyfős családnak csak egy nagy ágy jutott.

A tegnap késő esti információk szerint a szerda hajnali 2 órára tervezett gép indulása is 3:20-ra tolódott, de a ma reggeli indulási és érkezési információk szerint továbbra sem szállt fel vagy érkezett meg Budapestre. Ha végül a mai napra kiírt menetrend szerint sikerül megérkezni, azt jelenti, hogy az eredeti időponthoz képest több mint 36 órával később érkeznek meg az utasok.

Az eset komoly felháborodást okozott az érintett utasok körében, akik közül sokan elégedetlenek a Wizz Air kommunikációjával és a helyzet kezelésével. Remélhetőleg a légitársaság tanul az esetből és a jövőben jobban felkészül az ilyen váratlan helyzetekre.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után