Ma van a parlamenti választások napja az Egyesült Királyságban - minden, amit fontos tudni 1

Július 4-én, Csütörtökön reggel 7:00 és este 22:00 BST között nyitva tartó szavazóhelyiségekben, helyi iskolákban és közösségi házakban, milliók adják le szavazataikat az Egyesült Királyságban. Körülbelül 46 millió választópolgár jogosult szavazni, hogy megválasszák a 650 tagú Parlamentet az alsóházba.

Ma van a parlamenti választások napja az Egyesült Királyságban - minden, amit fontos tudni 3

Az egyes területek vagy választókerületek eredményeit az éjszaka folyamán, legkésőbb péntek reggelig hirdetik ki. A politikai pártok célja, hogy a helyek több mint felét, 326-ot megszerezzék a többségi kormányalakításhoz. A választást Rishi Sunak miniszterelnök májusban hirdette meg, és az új választókerületi határok alapján zajlik, amelyek a lakosság változásait figyelembe véve történtek.

Az új határok a szavazók regisztrációs adataira épülnek, Anglia pedig további 10 képviselőt kapott, így összesen 543 helyet birtokol. Wales helyeinek száma nyolccal csökkent 32-re, Skóciaé pedig 59-ről 57-re. Észak-Írország 18 helye változatlan maradt.

Minden 18 éves vagy annál idősebb brit állampolgár és a Nemzetközösség vagy Írország jogosult állampolgárai szavazhatnak, amennyiben regisztrálták magukat. A regisztráció június 18-án zárult le. Egy 2022-es jogi változás következtében körülbelül kétmillió brit állampolgár, akik több mint 15 éve élnek külföldön, is regisztrálhatott szavazni.

Egy jelentős felmérés, ami a The Independent számára készült azt sugallja, hogy Rishi Sunak a történelem legsúlyosabb veresége felé vezeti a konzervatívokat, és nem kizárt, hogy a jelenlegi kormány mindössze 82 helyet tud majd csak megtartani. Ha a jóslat helytálló, Jeremy Hunt pénzügyminiszter és Grant Shapps védelmi miniszter is elveszíthetik helyüket.

Mr. Sunak is tart attól, hogy elveszíti saját helyét Richmondban, de kitart amellett, hogy harcolni fog a végsőkig, még azok után is, hogy egyik legközelebbi szövetségese, Mel Stride, egyik legutóbbi nyilatkozatában elismerte, hogy a toryk súlyos vereség felé tartanak. A miniszterelnök korán kelt, hogy leadja szavazatát felesége, Akshata Murty társaságában észak-yorkshire-i választókerületében.

A közvélemény-kutatások szerint a Munkáspárt vezetője, Sir Keir Starmer hatalmas, 272 fős többséggel kerülhet a Downing Street 10. ajtaján belülre, ami még annál is nagyobb arányú győzelem lenne, mint Tony Blair 1997-es választási eredménye. Sir Keir kijelentette, hogy „készen áll a kormányzásra”, és a kabinetje is készen áll arra, hogy „azonnal munkába álljon”.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után