Az utóbbi hetekben hol vihar, hol áradás, hol hatalmas széllökések borzolták a kedélyeket a szigetország különböző pontjain. A brit meteorológiai intézet előrejelzése szerint csütörtökön lesz a hét leghidegebb napja Angliában és Londonban, onnantól az idő enyhülni fog.

tumblr_ngsl6xokXo1r6ykmio1_1280

A héten igen hideg van, ami egy csütörtökön érkező hideg légáramlatnak köszönhetően még dermesztőbb hőmérsékletet fog eredményezni. Országszerte fagyokra lehet majd számítani Nagy-Britanniában, és Londonban is -1C-ot jeleztek a korai órákra, de a nap további részében sem fog sehol 5 fok felé menni a hőmérséklet Angliában.

Anglia keleti és középső felén több helyen lehet majd havazásra számítani. Londonban maximum havas eső, vagy egy nagyon minimális hó várható a reggeli órákban, ami ha esik is, hamar el fog olvadni, mivel a hőmérséklet délutánra 2-3 fokkal azért emelkedni fog.

hideg london

A hideg, jeges, szeles idő Észak-Angliát és az ország középső részét már szerda délután, este környékére eléri, de a fővárosra majd csak csütörtök hajnalra terjed ki.

Szerencsére azonban amint ez áthaladt felettünk, péntek szombat magasságában már sokkal tavasziasabbra vált az idő, és 10-12 fokos hőmérsékletnek is örvendhetünk majd, úgyhogy már csak egy pár napot kell kibírni. A 0 fok egyébként Magyarországon nem lenne nagy szám, persze sokaknak Angliában sem az, azonban az óceáni éghajlat miatt párásabb a levegő, így a fagypont körüli hőmérsékletet jóval hidegebbnek érezzük.

A Skócia nyugati területein lakóknak ugyanakkor rossz hír, hogy arra a területre 25-40mm csapadékot várnak, ami miatt sárga készültségi szint van érvényben azon a vidéken.    Forrás:  http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára