oltási útlevél anglia

Boris Johnsont azzal vádolják, hogy hagyja, hogy az oltási útlevelek körül terjengő hírek egyre nagyobb káoszt alakítsanak ki. A legfrissebb hírek szerint a kormány ügyvédeinek kiszivárogtatott levelében az áll, hogy “nem született végleges politikai döntés” az éjszakai klubokban a tanúsítványok kötelezővé tételével kapcsolatban.

oltási útlevél anglia

A miniszterelnök a múlt hónapban bejelentette, hogy szeptember végétől a éjszakai klubokba való belépéshez mindenkinek igazolnia kell majd hogy teljesen be van oltva, és a tervek szerint ekkorra várhatóan a legtöbb felnőtt már be is lesz oltva, vagy legalább a lehetőséget megkapják, hogy beoltassák magukat.

A múlt héten azonban a Telegraphnak kiszivárogtatott és Sajid Javid egészségügyi miniszter nevében írt levélben a kormány jogi osztálya kijelentette, hogy “még nem született végleges politikai döntés” a kérdéssel kapcsolatban, és hozzátette, hogy “további bejelentések ezzel kapcsolatban majd akkor lesznek, ha esedékessé válik”.

Péntek délután a kormány szóvivője viszont azt mondta a lapnak, hogy “fenntartjuk magunknak a jogot”, hogy “bizonyos helyszíneken” megköveteljük az NHS Covid Pass használatát. Szombat este viszont már olyan kijelentés is elhangzott, hogy a kormány “azt tervezi, hogy a szórakozóhelyekre való belépés feltételévé akarják tenni hogy az illető teljesen be legyen oltva”. Ez azt jelentené, hogy se friss negatív tesztet, se azt nem fogadnák el, hogy átestünk a koronavíruson.

A kormány szóvivője legutóbbi nyilatkozatában azt mondta: “Amint azt világossá tettük, amikor ezt júliusban bejelentettük, ez az emberek védelméről szól azokon a helyeken, ahol a vírus a legnagyobb valószínűséggel terjedhet, és az oltás a legjobb megoldás.”

Számos miniszter jelezte aggályait a Covid Pass szórakozóhelyeken való kötelezővé tétele miatt, valamint a klubtulajdonosok is, akik arra figyelmeztettek, hogy az oltási tanúsítványok, ártani fognak az iparágnak.

Ashley Letchford, a Lit nevű szórakozóhely társtulajdonosa azt nyilatkozta, hogy sokan bizonytalanok a szabályokat illetően, sokan pedig téves információkkal rendelkeznek azzal kapcsolatban, hogy mit lehet és mit nem. „Annyi információ kavarog, hogy az emberek sokan nem tudják, hogy jelenleg nincs is szükség oltási útlevélre a belépéshez.” – mondta.

Egy másik szórakozóhely tulaja pedig azt mondta, hogy ő még támogatná is az oltási útlevelek használatát, ha több útmutatást adnának, de hozzátette, hogy az iparág „nagymértékben függ” a fiatalabb korosztálytól, akik közül sokan szeptember végéig nem kapják meg mindkét oltásukat, és emellett sokan vannak akik nem is akarják beoltatni magukat. Elmondása szerint „erkölcsileg helytelen” dolog „arra kényszeríteni az embereket, hogy oltassák be magukat”. A Downing Street nem volt hajlandó nyilatkozni a téma kapcsán.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után