Brexit: eldőlt, az EU megengedte a kilépés eltolását, a következő hónapokban pedig ez fog történni 1

Theresa Maynek ismét sikerült eltolni a kilépés dátumát, miután az EU beleegyezett, hogy újabb hosszabbítás következzen, a dráma, vagy lehet hogy inkább szappanopera tehát tovább folytatódik. A felek öt órán át ültek a tárgyalóasztal körül, mire megszületett a döntés, amely szerint a 27 EU tagállam vezetője hozzájárul az 50. cikkely kiegészítéséhez. A Brexit dátumát azonban későbbi időpontra tolták, mint amire a brit miniszterelnök számított.

Mrs. May elfogadta a feltételeket, amiket az EU szabott, és így jelen állás szerint a kilépés legkorábbi időpontja egészen halloweenig vagyis október végéig tolódott ki. Természetesen mivel nem volt olyan verzió, ami mindenkit boldoggá tett volna a parlamenten belül, így a saját pártjának Brexitpárti képviselői ismét lázonganak és egyre nő azoknak a száma, akik a lemondását akarják. A miniszterelnök egyébként korábban utalt rá, hogy lehet hogy lemond, amennyiben a Brexit dátuma június 30-nál későbbi időpontra tolódik el. Erről azonban egyelőre csak találgatások vannak, úgyhogy nézzük inkább a tényeket.

brexit kilépés theresa may eu tusk

Április 11: A csütörtöki nap folyamán Theresa May a parlamentben újabb beszédet fog mondani a kilépés kapcsán. Az ellenzékkel folytatott közös tárgyalások a Brexit mizéria megoldását illetően pedig tovább folytatódnak. Másnap, pénteken lett volna esedékes a kilépés, a legutóbbi elnapolás alapján, azonban a szerdai EU csúcstalálkozón született eredmények alapján ez ugye most eltolódott október 31-re.

Április 23: A parlament újra összeül a tavaszi szünetet követően, és jó esély van rá, hogy Theresa May negyedjére is megpróbálja megszavaztatni a Brexit tervezetét az új fejlemények tükrében. Amennyiben a következő hónapok során bármikor sikerülne elfogadtatni a tervezetet a parlamenttel, majd törvénybe is iktatni, úgy a Brexit ezt követően azonnal is megtörténhetne, és nem kell október végéig várni.

Május 23: Az európai parlamenti választások napja, ami így Nagy-Britanniában is esedékes, kivéve, ha addigra sikerül kilépni.

Június 1: Automatikus kilépés megállapodás nélkül, amennyiben valamilyen oknál fogva Nagy-Britannia nem vesz részt az európai parlamenti választásokon.

Szeptember 29: A konzervatív párt évente megrendezésre kerülő konferenciája Manchester városában. Amennyiben May még miniszterelnök lesz és továbbra is a párt vezetője, úgy számíthat hidegre melegre a saját képviselőitől az eseményen.

Október 31: A végső határidő, amikor a szigetországnak véglegesítenie kell a kilépést. Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor este 11-ig kell, hogy megtörténjen. Persze csak akkor, ha újabb hosszabbításra nem kerül sor.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után