Botrány, sajnos újabb metrósztrájk jön ma estétől Londonban 1

A Central, valamint a Waterloo & City vonalak dolgozói 24 órás sztrájkot jelentettek be a hétre. Az RMT Union tagjai, akik mindkét vonalon dolgoznak, szerda este 9-kor fognak kivonulni 24 órára.

tubestrike0901p

A szervezet vezetői azt mondták, a sztrájkot „az alkalmazottak erőszakos áthelyezései” miatt kezdeményezték. A Transport for London szerint azonban már így is „méltányos erőfeszítéseket” tettek a vita rendezésére, és felszólították az RMT-t, hogy mondják le a sztrájkot. Ha azonban tényleg kivonulnak aznap a dolgozók, a Central vonalon, Kelet-Leytonstone-nál egyáltalán nem lesz közlekedés, és a vonal többi részén is csökkentve lesz a forgalom egész csütörtökön. A Waterloo & City vonal egyáltalán nem fog működni. Várhatóan menetrend szerinti metrópótló buszokat fognak alkalmazni Epping és Chingford között.

A Transport for London figyelmeztetett, hogy az alternatív elkerülő utak emiatt a szokásosnál forgalmasabbak lesznek. A legrosszabb az egészben, hogy több százezer ember napját rontják el, és okoznak közlekedési káoszt városszerte, mindössze 8 ember áthelyezése miatt kialakult vita következtében. Ha ez nem lenne elég, a hírek szerint február 6-án is sztrájkolni akarnak, ekkor azonban az állomásokon dolgozó alkalmazottak, ami viszont a teljes metróhálózat lebénulásával járhat. Sajnos minden jel arra mutat, hogy újabb 24 órás zűrzavar vár ránk, de persze este 9-ig még lehet reménykedni.

A London Underground hálózatát már egyszer megbénította egy 24 órás sztrájk a megállókon dolgozó és jegykezelő alkalmazottak által ebben a hónapban, ami egy másik vita miatt alakult ki. Az RMT Union és a TSSA január 8-án, vasárnap este szüntette be a munkát egy napra.

Mick Cash, az RMT titkára azt mondta: „Az RMT megbízottjai hatalmas erőfeszítéseket tettek, hogy megoldják a problémát, de az arcunkba csapták az ajtót. Ha az LU megteheti ezt a Central vonalon, akkor azonnal elkezdik majd ide-oda rángatni a vezetőket, következmények nélkül. A tagjainkat folyamatosan áthelyezgetik, hogy betöltsék a helyeket, amik kizárólag a munkaerőhiány miatt alakultak ki. A folyamatos költségcsökkentések az LU-nál megmutatják, hogy hogyan is tervez a cég működni a jövőben. Az alkalmazottak egyre dühösebbek, és bölcsen tennék, ha ezt lassan észrevennék.”

A Central vonal működési vezetője, Peter McNaught kijelentette, hogy a London Underground már minimalizálta az érintett dolgozók számát. Nyilatkozatában azt mondta: „Elnézést kérünk utasainktól, akiknek kényelmetlenséget okoz ez a felesleges sztrájk. Minden ésszerű lépést megtettünk azért, hogy megoldjuk ezt a kérdést az RMT-vel, amikor átbeszéltük velük a problémákat, és minimalizáltuk az érintett dolgozók számát 30-ról 8-ra. Igyekszünk sürgetni az RMT-t, hogy működjenek együtt velünk a minél hamarabbi problémamegoldás érdekében, és hogy lépjenek vissza a sztrájktól, ami csak felesleges kellemetlenséget fog okozni a londoniaknak.”   Forrás: Standard   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után