A reggeli órákban váratlanul bombára bukkantak a brit főváros egyik legforgalmasabb metrómegállója melletti építkezésen, ami miatt az egész környéket ki kellett üríteni.

CacUdGkWIAAtyNx

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre a forgalmas péntek reggeli órákban, miután emberek ezreit kellett a lehető legrövidebb idő alatt kitessékelni az állomásról és a környékbeli épületekből. A Victoria station ráadásul nemcsak metrómegálló, de vonat állomás is egyben, és hatalmas területen fekszik mind a földfelszínen mind alatta.

Az emberek tömött sorokban hagyták el a hatalmas állomást és pályaudvart, rendőri kíséret mellett. A Scotland Yard a hivatalos jelentés szerint egy fel nem robbant robbanószerkezet miatt üríttette ki a környéket, amit a szomszédos építkezésen találtak, ahol egyébként a TfL dolgozik nagy erőkkel az állomás és pályaudvar felújításán.

CacTboXUsAAOPP9

„A rendőri egységeink már a helyszínen vannak a Terminus Place-nél a SW1-es zónában, miután egy vélhetően második világháborús bombát fedeztek fel az ott dolgozó munkások.” – nyilatkozta a rendőrség szóvivője.

“Látszólag mindenki nagyon nyugodt volt, csak hihetetlenül sokan voltunk, és nagy volt a zsúfoltság, és mindenki próbált buszt vagy taxit szerezni.” – mesélte az egyik utas.

station_3568199b

A metrók szerencsére nem álltak le a vonalon, azonban az állomást lezárták, majd a veszély elhárítása után, délelőtt 10:15-kor végre újra megnyitották az utazni vágyó tömegek számára.     Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára