Bilincsben vezettek el egy nőt Londonban, mert túl messzire ment kávét venni 1

Egy nő arról számolt be Londonban, hogy a rendőrök azért vitték el bilincsbe verve, mert a lakóhelyétől túl messze állt sorba kávét venni. Az incidens egy részét videóra is vették, és jól látható rajta, amint szájmaszkot viselő rendőrök állnak körbe és vonnak kérdőre két hölgyet.

Bilincsben vezettek el egy nőt Londonban, mert túl messzire ment kávét venni 3

Az érintett hölgy ezt követően elújságolta, hogy a háta mögött összebilincselt kezekkel vitték el a rendőrök, pedig ő csak egy kávét akart meginni, amikor a rendőrök megállították, és kérdezősködni kezdtek. Mindkét nő azt állítja a felvételen, hogy durván „két három kilométerrel arrébról” érkeztek a délnyugat-londoni Battersea-ből, de a videofelvételből nem derül ki egyértelműen, hogy az eset pontosan hol is történt.

A twitteren is megosztott videó alá a Floss231 nevű felhasználó oda is írta, hogy az előbb csavarták hátra a kezét és bilincselték meg a rendőrök, miközben kávét próbált venni a legjobb barátnőjével és annak 13 éves gyermekével. A videó azzal kezdődik, ahogy a két nő a rendőrökkel vitázik a lockdown szabályokat illetően.

„Nem minősül bűncselekménynek az, ha az utcán állok, tartom a távolságot, és ha bemegyek a boltba, van rajtam maszk. Emellett pedig itt élek Londonban.” – magyarázza az egyik nő. A barátja ezután elmagyarázza, hogy Battersea-ból jöttek, hozzátéve hogy: „Két mérföldre lakunk innen, ez csak a folyó túlsó partja”.

Ezt követően egy rendőrtiszt hallható, amint azt mondja, hogy: „Nem ésszerű Battersea-ból ide jönni”.

Eztán a vita tovább folyik arról, hogy ésszerű-e idáig eljönni 3 km távolságból, vagy sem, majd a „főszereplő” hölgy barátja szarkasztikusan felhívja minden az eseményeket figyelő járókelő figyelmét, hogy „emberek, ha nem a környéken laktok, nem lehettek itt, mert az törvényellenes”.

„Két mérföld távolságról, Battersea-ból jöttünk, és azt mondják, hogy nem lehetünk itt. Ebben az országban ilyen törvények vannak.” – teszi hozzá. Eközben a másik hölgy hallható a háttérben, amint azt kérdezi az egyik rendőrtől: „Miért nem mennek és kapják inkább el azokat, akik embereket késelnek meg?”

A Rendőrség közölte az incidens kapcsán, hogy tudnak az említett videofelvételről, és a vizsgálatok az üggyel kapcsolatban folyamatban vannak.

Anglia lockdown szabályai szerint a lakosságnak otthon kell maradnia, és csak bizonyos ésszerű okokból hagyhatják el otthonaikat, illetve maximum egy emberrel találkozhatnak kint a szabadban. A hivatalos útmutató szerint az embereknek a saját lakóhelyük környezetében kell maradniuk, viszont az nincs egyértelműen definiálva, hogy mi számít a „környéknek”. A rendőrség az utóbbi időben már többször is kihangsúlyozta, hogy keményen lecsapnak a szabályokat megsértő emberekre… hát igen, ezzel nem is lenne baj, de ha a szabályok nem egyértelműek, vajon mennyire jogos, vagy helyes egy ilyen esetben így eljárni…    Forrás

Megosztás