Egy orosz honlap nevetségessé vált, miután lehozott egy cikket azokról a londoni környékekről, ahová még „a rendőrség sem meri betenni a lábát”.

120725105744-london-riots-hackney-1-horizontal-large-gallery

A Sputnik News hírügynökség arra figyelmeztette az olvasóit egy útikönyvben, amely a nagyobb európai városokban lévő hírhedt, bevándorlók által lakott területekről szól, hogy be ne menjenek Brixton területére. A brüsszeli terrortámadások nyomán kiadott, az „Ahová a rendőrség sem meri betenni a lábát: Közelebbi kép az EU hírhedt migráns kerületeiről” című cikk, nemcsak a Londonról, hanem Európa más országainak városairól is írt a témával kapcsolatban.

A cikk három főbb európai városról írja azt, hogy lehetséges robbantások színhelyei lehetnek: London, Párizs és Berlin. Molenbeekről, Brüsszel egyik külvárosáról, amely a dzsihádizmus szimbóluma lett, a következőket írja: „A hírhedt brüsszeli közösség nem az egyedüli migráns külváros Európában, amely a saját törvényei és szokásai szerint él, olykor már-már egy államhoz hasonlítva az államban.”

Idézet a Sputnik News cikkéből: „London modern történetében, Brixtont arról ismerik, hogy ez az egyik legveszélyesebb kerülete a városnak. A soketnikumú kerületet túlnyomóan afrikai és karibi származásúak lakják. Brixton a magas munkanélküliségéről és szegénységéről hírhedt. RT mindenkit arra figyelmeztet, hogy ne menjenek be ebbe a kerületbe.”

Ha érdekel, hogy mi a 10 legrosszabb környék Angliában 2016-ban, akkor itt ezt is elolvashatod. Ezután az útikönyv Peckham-re tér ki, amely Londonnak egy másik „problémás kerülete”. „Peckhamben főleg afrikai országokból származó migránsok élnek, és itt összpontosul a legtöbb illegális bevándorló és menekült Londonban.”

A cikk egyik későbbi részében, a szerzők a következőket írják: „Legutóbb, amikor a világ ezekről a környékekről hallott, az 2011-ben történt, amikor nagyszabású zavargás tört ki Tottenham-ben és gyorsan el is terjedt London más kerületeibe is.”

Miután tegnap este kiposztolták online a cikket, a blog eléggé nevetségessé vált a londoniak szemében, különösen azokéban, akik ismerik Brixtont. Az egyik olvasó „egy rakás szemétnek” titulálta az egész cikket, míg egy másik szerint, „az egyetlen veszélyes manapság Brixtonban az az, hogy a sör mai ára miatt már-már csődbe megy az ember.”

Florence Eshalomi Lambeth-i tanácsos, aki Brixton Hillt képviseli, a következőket mondta: „Egész életemben Brixtonban éltem, és az emberek talán szeretnének kapcsolatba lépni olyanokkal, akik ismerik a környéket, ahelyett, hogy ilyen félrevezető információkat olvasnának egy honlapon.”

„Brixton és Peckham virágzó területek Dél-Londonban, sok híresség és sok népszerű hely otthona, mint David Bowie és John Boyega filmsztár. Mint a legtöbb londoni kerületnek, nekik is megvannak a maguk kihívásai, de a közösségi szellem erős, amely tanúbizonyság a sokféle ember számára, akik e két területen élnek.” Ha az is érdekel, hogy mi a 10 legjobb hely, ahol élhetsz Londonban 2016-ban, akkor kattints a linkre.    Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára