Boris Johnson, londoni polgármester új Routemaster típusú buszait rengeteg támadás érte már, és a sok panasz végre meghallgattatik. Az új buszokon nem lesz többé fullasztó hőség, se izzadtságszag, mert végre az ablakokat új, nyitható verzióra cserélik.

Borisbus

A TfL is megerősítette, hogy a londoni, menetrend szerint közlekedő buszok, melyeknek darabja egyébként £350,000, végre normálisan fognak szellőzni az új ablakoknak köszönhetően. A felújítás összesen 2 millió fontba kerül.

„Tisztában voltunk vele, hogy sokan panaszkodtak az új buszok szellőzőrendszerének hiányosságaira. A polgármester úr ezért megkért bennünket, hogy gondolkozzunk lehetséges megoldásokon, amivel javíthatnánk az utazás élményét.” – mondta Mike Weston, a buszokért felelős igazgató.

130754132__424574c

A tervek szerint az új ablakok beszerelése a buszokba már megkezdődött és április óta folyamatosan tart. A hírek szerint szeptemberre minden londoni járat ablakai nyithatóak lesznek. A bejelentést a politikusok mellett a londoni lakosság is nagy lelkesedéssel fogadta. A nyitható ablakok ötlete azért lett elvetve az eredeti tervekben, mert „elrontaná a busz fedélzeti klímarendszerének a hatékonyságát”.

A legújabb routemaster buszokat 2012-ben állították hadrendbe London utcáin. A hibrid hajtású dizájnos piros emeletes csodajárgányokat azonban rengetegen csak szaunabuszoknak csúfolják a mai napig, mivel nagyobb tömeg esetén alig jár a levegő, és hát… mind tudjuk milyen az amikor 50 ember „illata” keveredik és nekünk azt kell elviselni akár 20-30 percig is.

2013 során többször is méregették a hőmérsékletet ezeken a buszokon, és a rekord 30.4C volt, több mint 7C-szal több, mint odakint. A páratartalom pedig ezzel párhuzamosan 77% volt, ami duplája a metrón mért értékeknek. Így már érthető, hogy miért örül az új nyitható ablakoknak mindenki annyira. Lényeg a lényeg, hogy hamarosan vége a buszos szauna partiknak Londonban. Ha majd utaztok a nagy melegben tömött buszokon, aminek ablaka is van, írjatok, hogy jobb volt-e…     Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára