Betiltják az eldobható Vape-eket az Egyesült Királyságban 1

A Rishi Sunak, brit miniszterelnök által bejelentett új tervek szerint a 2024-es év végéig az Egyesült Királyságban betiltják az eldobható vape-eket.

Betiltják az eldobható Vape-eket az Egyesült Királyságban 3

Az Egyesült Királyság, a skót és a walesi kormány is olyan jogszabályokat kíván bevezetni, amelyek törvényen kívül helyezik az említett termékeket környezeti hatásuk és a gyermekek egészségére jelentett kockázatuk miatt. A kormány adatai szerint az elmúlt három évben megháromszorozódott azoknak a gyerekeknek a száma, akik rendszeresen vape-et használnak, és a 11-15 éveseknek már a 9%-a szokott rá a rendszeres használatukra.

Ennek hátterében nagyrészt az eldobható vape-ek terjedése áll: az elmúlt két évben mintegy 900%-kal nőtt a 11–17 évesek körében az eldobható vape-eket használók száma – derült ki a kormányzati statisztikákból.

A miniszterelnök hétfőn egy iskolalátogatás alkalmával ismerteti azokat a terveket, amelyek az Environmental Protection Act törvényjavaslat keretein belül valósulnának meg.

Mr. Sunak azt mondta: „Mint azt minden szülő és tanár is tudja, jelenleg az egyik legaggasztóbb probléma a gyermekek körében terjedő vape-ezés, ezért cselekednünk kell, mielőtt teljesen elterjedne. A vape-ek hosszú távú hatásai még ismeretlenek, és a bennük lévő nikotin erősen addiktív lehet, így bár a vape hasznos eszköz lehet a dohányosok számára a leszokás támogatásában, a gyermekeknek történő értékesítése nem elfogadható.”

Betiltják az eldobható Vape-eket az Egyesült Királyságban 4

A tilalom várhatóan 2024 végén vagy 2025 elején lép majd életbe. Az eldobható vape termékek betiltása mellett Sunak úr ígéretet tett arra is, hogy új szabályokat vezetnek be, a gyerekek számára tetszetős (nem eldobható) vape ízek korlátozására, egyszerűbb csomagolást tesznek kötelezővé, és megváltoztatják a termékeknek a boltokban való prezentálást is.

Angliában és Walesben új, 100 GBP-s pénzbírságot vezetnek be és rónak ki a továbbiakban azokra az üzletekre, amelyek illegálisan árulnak vape-eket a kisgyerekeknek. A vape alternatívákat, például a nikotintapaszokat szintén betiltják a gyermekek számára.

Miközben a kormány kemény erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a gyerekeket eltántorítsa a dohányzástól, továbbra is egy egészségesebb alternatívaként fogja népszerűsíteni a dohányzásról leszokni igyekvő felnőttek számára. Tavaly áprilisban az Egészségügyi Minisztérium bevezette a Swap to Stop programot, amely Angliában az összes felnőtt dohányosból majdnem minden ötödiknek hozzáférést biztosít egy elektromos cigaretta készlethez, hogy ezzel is segítsenek nekik a leszokásban.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után