Az utasok nem győzték dicsérni a brit hadsereg katonáit az Egyesült Királyság repülőterein, amiért beugrósként helyettesítettek a sztrájkoló határőrök távollétében, és néhányan azt mondják, hogy évek óta ez volt a leggyorsabb átjutásuk a biztonsági ellenőrzésen.

Behívták a katonaságot a brit repülőtereken segíteni, és olajozottabban működik a gépezet, mint valaha 2

Az utazókat nemrég arra figyelmeztették, hogy készüljenek fel a komoly késésekre a karácsonyi időszak során, mivel az útlevélellenőrző fülkékben dolgozó kb. 1000 alkalmazott munkabeszüntetése hosszú sorban álláshoz vezethet, számos brit repülőtéren. Emellett az is elhangzott, hogy sokan a gépeken rekedhetnek a hosszú sorok miatt, illetve az induló járatoknál is komoly fennakadásokra lehet számítani.

De most úgy tűnik, hogy az útlevelek ellenőrzésére kiképzett katonai személyzet alkalmazása megakadályozta ennek a szcenáriónak a megvalósulását. A Heathrow reptér szóvivője ezt mondta: „Jól kezdődött a reggeli csúcs. Heathrow érkezési oldalán probléma nélkül áramlanak befelé az emberek, a katonaság betanított emberei nagyon jól végzik a munkájukat.

Behívták a katonaságot a brit repülőtereken segíteni, és olajozottabban működik a gépezet, mint valaha 3

A Gatwick reptér szóvivője pedig azt mondta: „Jelenleg minden rendben van. Elegendő személyzet van. Az e-kapuk mind működnek. Minden gördülékenyen megy. Tudomásunk szerint nincs késés, és jelenleg nincs sorban állás sem. Az érkezési oldalon állok épp, és az utasok a szokásos módon problémamentesen haladnak át rajta.”

Aislinn Laing, a Reuters nemzetközi hírügynökség spanyolországi társirodavezetője nem sokkal délelőtt 10 óra előtt ezt írta a Twitteren: „Nemrég érkeztem Gatwickbe Madridból. Katonai személyzet fogadott a határon, sorok nincsenek sehol, gyorsabban jutottam át, mint máskor.”

„Az elmúlt 10 év legrövidebb ideje alatt sikerült átjutni a Heathrow repülőtéri ellenőrzésen. Katonás precizitással működik minden. Bárcsak ezután mindig a hadsereg működtetné.” – írta egy másik elégedett utas.

Behívták a katonaságot a brit repülőtereken segíteni, és olajozottabban működik a gépezet, mint valaha 4

Mindeközben a Royal Mail, a National Highways és a Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) alkalmazottai mindannyian megkezdték a munkabeszüntetést pénteken országos szinten. A sztrájkot szombaton is folytatják, amikor a Vasúti, Tengerészeti és Közlekedési (RMT) szakszervezet munkatársai, az Abellio London buszos dolgozói és a Környezetvédelmi Ügynökség dolgozói szintén csatlakoznak a sztrájkokhoz országszerte.

Mindez az NHS munkatársainak kétnapos sztrájkja után, kedden ugyanis nővérek ezrei vonultak utcára, szerdán pedig a mentőszolgálat dolgozói csatlakoztak a munkabeszüntetések sorozatához.

Rishi Sunak miniszterelnök azt mondta, “szomorú és csalódott amiatt, hogy oly sok ember életét megzavarják, és ráadásul pont karácsonykor”.

Mark Serwotka, a Közszolgálati és Kereskedelmi Szolgáltatások (PCS) szakszervezetének főtitkára szerint az utazók hónapokig tartó fennakadásokkal nézhetnek szembe, hacsak a kormány nem áll elő jobb fizetési ajánlattal a határőrség munkatársai számára. A PCS által is képviselt National Highways autópályákért és főbb autóutakért felelős londoni és dél-keleti dolgozói folytatják csütörtökön megkezdett négynapos munkabeszüntetésüket.

Az RMT vasúti dolgozói szenteste 18 órától újabb sztrájkot tartanak, ami megakadályozhatja, hogy az emberek időben hazajussanak karácsonyra.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után